- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 40min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Ciorba de fasole pastai este o ciorba gustoasa si foarte usor de pregatit. O reteta simpla si rapida de ciorba plina de arome care poate fi pregatita in orice anotimp, cu fasole pastai congelata iarna sau fasole proaspata vara. Aceasta ciorba poate fi acrita cu iaurt sau zeama de lamaie daca va plac ciorbele mai acre sau puteti renunta la smantana si iaurt daca doriti sa pregatiti o ciorba de fasole pastai de post. La fel de bine pentru o ciorba mai consistenta se poate adauga putina afumatura, bacon, costite afumate de porc sau felii sutiri de slaninuta afumata de porc. Recomand si aceasta reteta fara carne si foarte usor de facut de Ciorba de legume cu smantana si orez sau reteta de Ciorba de fasole pastai cu afumatura, usturoi si rantas
Ingrediente
Mod de preparare
- Se curata morcovul si ceapa de coaja, se spala apoi se taie cubulete potrivite pentru ciorba
- Intr-o oala se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si morcovul, se calesc 2min la foc potrivit
- Se toarna apa fierbinte si se lasa la fiert 15min, apoi se adauga fasolea pastai, ardeiul gras taiat cubulete si rosia taiata felii mai subtiri, acum se pun si condimentele, cimbru uscat, sare si piper
- Ciorba se lasa la fiert inca 15-20min sau pana cand fasolea pastai este fiarta
- Intre timp, intr-un vas mai mic se pune smantana pentru gatit impreuna cu usturoiul presat apoi se adauga treptat 2-3 polonice de ciorba, se toarna compozitia in oala cu ciorba, se lasa sa dea 2-3 clocote se opreste focul si se adauga frunzele tocate de marar, frunzele de marar pot fi lasate intregi si se scot inainte de servire
- Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Ciorba de fasole pastai cu smantana si usturoi
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 40min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Ciorba de fasole pastai este o ciorba gustoasa si foarte usor de pregatit. O reteta simpla si rapida de ciorba plina de arome care poate fi pregatita in orice anotimp, cu fasole pastai congelata iarna sau fasole proaspata vara. Aceasta ciorba poate fi acrita cu iaurt sau zeama de lamaie daca va plac ciorbele mai acre sau puteti renunta la smantana si iaurt daca doriti sa pregatiti o ciorba de fasole pastai de post. La fel de bine pentru o ciorba mai consistenta se poate adauga putina afumatura, bacon, costite afumate de porc sau felii sutiri de slaninuta afumata de porc. Recomand si aceasta reteta fara carne si foarte usor de facut de Ciorba de legume cu smantana si orez sau reteta de Ciorba de fasole pastai cu afumatura, usturoi si rantas
Ingrediente
Mod de preparare
- Se curata morcovul si ceapa de coaja, se spala apoi se taie cubulete potrivite pentru ciorba
- Intr-o oala se pune uleiul la incalzit, se adauga ceapa si morcovul, se calesc 2min la foc potrivit
- Se toarna apa fierbinte si se lasa la fiert 15min, apoi se adauga fasolea pastai, ardeiul gras taiat cubulete si rosia taiata felii mai subtiri, acum se pun si condimentele, cimbru uscat, sare si piper
- Ciorba se lasa la fiert inca 15-20min sau pana cand fasolea pastai este fiarta
- Intre timp, intr-un vas mai mic se pune smantana pentru gatit impreuna cu usturoiul presat apoi se adauga treptat 2-3 polonice de ciorba, se toarna compozitia in oala cu ciorba, se lasa sa dea 2-3 clocote se opreste focul si se adauga frunzele tocate de marar, frunzele de marar pot fi lasate intregi si se scot inainte de servire
- Se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe