- Portii: 5
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 20min
- Dificultate:
Mediu
Vizualizare
Tiparire
Cea mai buna reteta pentru gogosi de la mama mea, nu o spun doar eu, o spune numarul mare de gospodine care au avut curiozitatea si increderea de a incerca aceasta reteta.
Mod de preparare
- Se dizolva drojdia in laptele caldut, punem uleiul, galbenusurile si zaharul vanilat, amestecam totul cu o lingura de lemn
- Faina se adauga treptat se framanta aluatul pana devine neted si elastic si se lasa la dospit 1h, acoperiti vasul cu un servetel curat de bucatarie
- Dupa ce aluatul a dospit frumos il intindem cu sucitorul, aluatul trebuie sa aibe o grosime de 1cm
- Se taie aluatul cu un pahar infainat asezam gogosile pe un prosop de bucatarie si le acoperim cu un material textil usor, se lasa la dospit la loc cald pentru 30min
- Se prajesc in baie de ulei la foc potrivit pana se remenesc frumos pe fiecare parte
Gogosi pufoase reteta de la mama mea
- Portii: 5
- Timp de preparare: 1h 30min
- Timp de gatit: 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Cea mai buna reteta pentru gogosi de la mama mea, nu o spun doar eu, o spune numarul mare de gospodine care au avut curiozitatea si increderea de a incerca aceasta reteta.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se dizolva drojdia in laptele caldut, punem uleiul, galbenusurile si zaharul vanilat, amestecam totul cu o lingura de lemn
- Faina se adauga treptat se framanta aluatul pana devine neted si elastic si se lasa la dospit 1h, acoperiti vasul cu un servetel curat de bucatarie
- Dupa ce aluatul a dospit frumos il intindem cu sucitorul, aluatul trebuie sa aibe o grosime de 1cm
- Se taie aluatul cu un pahar infainat asezam gogosile pe un prosop de bucatarie si le acoperim cu un material textil usor, se lasa la dospit la loc cald pentru 30min
- Se prajesc in baie de ulei la foc potrivit pana se remenesc frumos pe fiecare parte
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie