Cornulete cu Nutella din aluat foietaj facut in casa

Patiserie 5961 Ultima actualizare: Feb 13, 2020 Creat: Oct 03, 2019
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de cornulete cu Nutella este de-a dreptul o reteta foarte usor de realizat. Aluatul foietaj facut in casa nu este chiar atat de greu de facut, ai nevoie de putina indemanare si de ingrediente de buna calitate. Retea apartine unei doamne tare dragi mie, pot spune o experta in produse de patiserie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 200°C
  2. Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut
  3. Intr-un vas se pune faina, ouale, iaurtul, sarea si amestecul de drojdie
  4. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de vas, daca aluatul este mai moale mai adaugati putina faina
  5. Se lasa la dospit 30min
  6. Se imparte aluatul in opt bile egale, fiecare bila se intinde in forma rotunda cu sucitorul
  7. Ungem fiecare foaie cu unt topit, ultima foaie nu se unge cu unt
  8. Se intind din nou foile cu sucitorul pana obtinem o foaie mai mare de aproximativ 0,5cm grosime, astfel obtinem un cerc
  9. Se taie aluatul in 12 triunghiuri egale, se pune Nutella pe fiecare triunghi se ruleaza si se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  10. Cornuletele se lasa la dospit 1h
  11. Inainte de a fi puse la cuptor cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
  12. Cornuletele se coc 15min la 200°C

Cornulete cu Nutella din aluat foietaj facut in casa



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de cornulete cu Nutella este de-a dreptul o reteta foarte usor de realizat. Aluatul foietaj facut in casa nu este chiar atat de greu de facut, ai nevoie de putina indemanare si de ingrediente de buna calitate. Retea apartine unei doamne tare dragi mie, pot spune o experta in produse de patiserie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalzim cuptorul la 200°C
  2. Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut
  3. Intr-un vas se pune faina, ouale, iaurtul, sarea si amestecul de drojdie
  4. Aluatul se framanta pana se dezlipeste de vas, daca aluatul este mai moale mai adaugati putina faina
  5. Se lasa la dospit 30min
  6. Se imparte aluatul in opt bile egale, fiecare bila se intinde in forma rotunda cu sucitorul
  7. Ungem fiecare foaie cu unt topit, ultima foaie nu se unge cu unt
  8. Se intind din nou foile cu sucitorul pana obtinem o foaie mai mare de aproximativ 0,5cm grosime, astfel obtinem un cerc
  9. Se taie aluatul in 12 triunghiuri egale, se pune Nutella pe fiecare triunghi se ruleaza si se aseaza in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt
  10. Cornuletele se lasa la dospit 1h
  11. Inainte de a fi puse la cuptor cornuletele se ung cu galbenus de ou si lapte
  12. Cornuletele se coc 15min la 200°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile