Supa de pui cu galuste de gris

Supe 93761 Ultima actualizare: Jul 15, 2022 Creat: Sep 29, 2019
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Supa de pui cu galuste de gris se face din carne de pasare cu os, pui, gaina, cocos sau curcan. Supa de pui se fierbe la foc mic si se spumeaza des pentru a obtine la final o supa clara si limpede. Galustele de gris se fierb in supa strecurata in prealabil, iar compozitia pentru galuste de gris nu trebuie sa fie tare dar nici moale. Atunci cand pregatim compozitia pentru galuste, grisul se adauga treptat deoarece marimea oualelor este diferita, daca punem tot grisul de la inceput vom obtine o compozitie tare, la fel vor fi si galustele indiferent cat timp le tinem pe foc. Cel mai simplu test pe care il putem face pentru a ne asigura ca am obtinut compozitia potrivita pentru galustele de gris este sa tragem cu furculita pe fundul farfuriei, daca raman urme de la furculita inseamna ca am obtinut compozitia potrivita si galustele se pot pune la fiert. Galustele de gris ies pufoase daca in timp ce acestea fierb picuram de cateva ori apa rece. Cand galustele de gris sunt fierte se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa
  • Ingrediente pentru galuste. Varianta 1
  • Ingrediente pentru galuste. Varianta 2

Mod de preparare

  1. Carnea de pui transata se tine in apa rece pentru cel 30min
  2. Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert
  3. Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi, carnea de pui si o lingurita de sare
  4. Supa de pui se fierbe la foc mic si se spumeaza de cate ori este nevoie
  5. Cand carnea de pui este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim oala cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
  6. Dupa cateva minute, strecuram supa cu ajutorul unei site dese si o punem din nou la fiert intr-o oala curata. Intre timp pregatim compozitia pentru galustele de gris
  7. Modul de preparare pentru cele 2 retete de galuste de gris este la fel, doar cantarirea ingredientelor este diferita
  8. Ouale intregi si sarea se bat cu furculita apoi se adauga putin cate putin grisul
  9. Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil in supa
  10. In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori  apa rece
  11. Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este de aproximativ 15min
  12. Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi

Supa de pui cu galuste de gris



  • Portii: 8
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Supa de pui cu galuste de gris se face din carne de pasare cu os, pui, gaina, cocos sau curcan. Supa de pui se fierbe la foc mic si se spumeaza des pentru a obtine la final o supa clara si limpede. Galustele de gris se fierb in supa strecurata in prealabil, iar compozitia pentru galuste de gris nu trebuie sa fie tare dar nici moale. Atunci cand pregatim compozitia pentru galuste, grisul se adauga treptat deoarece marimea oualelor este diferita, daca punem tot grisul de la inceput vom obtine o compozitie tare, la fel vor fi si galustele indiferent cat timp le tinem pe foc. Cel mai simplu test pe care il putem face pentru a ne asigura ca am obtinut compozitia potrivita pentru galustele de gris este sa tragem cu furculita pe fundul farfuriei, daca raman urme de la furculita inseamna ca am obtinut compozitia potrivita si galustele se pot pune la fiert. Galustele de gris ies pufoase daca in timp ce acestea fierb picuram de cateva ori apa rece. Cand galustele de gris sunt fierte se acopera oala cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea de pui transata se tine in apa rece pentru cel 30min
  2. Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert
  3. Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi, carnea de pui si o lingurita de sare
  4. Supa de pui se fierbe la foc mic si se spumeaza de cate ori este nevoie
  5. Cand carnea de pui este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim oala cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
  6. Dupa cateva minute, strecuram supa cu ajutorul unei site dese si o punem din nou la fiert intr-o oala curata. Intre timp pregatim compozitia pentru galustele de gris
  7. Modul de preparare pentru cele 2 retete de galuste de gris este la fel, doar cantarirea ingredientelor este diferita
  8. Ouale intregi si sarea se bat cu furculita apoi se adauga putin cate putin grisul
  9. Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil in supa
  10. In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori  apa rece
  11. Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este de aproximativ 15min
  12. Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile