Supa de pui cu galuste de gris

Supe 18634 Ultima actualizare: Jul 08, 2020 Creat: Sep 29, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Nu stiu cat de mult v-a placut voua in copilarie, supa de pui cu galuste de gris, mie nu-mi placea deloc si faceam atatea mofturi si nazuri incat mama mea nu mai stia ce sa inventeze ca sa ma pacaleasca. Si uite asa intr-o zi i-a venit o idee cum sa ma faca sa mananc si eu minunata supa de pui. Mi-a spus ca la pranz vom manca zama de cuc, mica fiind nu am pus niciun fel de intrebari, in schimb m-am asezat cuminte la masa si am mancat tot din farfurie. Din acea zi la noi in casa, mama ne pregatea duminica la pranz "Zama de cuc".

Ingrediente

  • Ingrediente pentru supa
  • Ingrediente pentru galuste. Varianta 1
  • Ingrediente pentru galuste. Varianta 2

Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert
  2. Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi
  3. Punem la fiert carnea de pui transata
  4. Adaugam o lingurita de sare
  5. Fierbem supa la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
  6. Cand carnea este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
  7. Scoatem carnea si legumele, supa se strecoara si se pune din nou la fiert, sare se pune dupa gust
  8. Modul de preparare pentru cele 2 retete de galuste este la fel, doar cantarirea ingredientelor este diferita
  9. Ouale se bat intregi cu sarea
  10. Grisul se adauga putin cate putin
  11. Compozitia se amesteca cu furculita
  12. Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil
  13. In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori  apa rece
  14. Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este  aproximativ 15min
  15. Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi

Supa de pui cu galuste de gris



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Nu stiu cat de mult v-a placut voua in copilarie, supa de pui cu galuste de gris, mie nu-mi placea deloc si faceam atatea mofturi si nazuri incat mama mea nu mai stia ce sa inventeze ca sa ma pacaleasca. Si uite asa intr-o zi i-a venit o idee cum sa ma faca sa mananc si eu minunata supa de pui. Mi-a spus ca la pranz vom manca zama de cuc, mica fiind nu am pus niciun fel de intrebari, in schimb m-am asezat cuminte la masa si am mancat tot din farfurie. Din acea zi la noi in casa, mama ne pregatea duminica la pranz "Zama de cuc".

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune apa la fiert
  2. Cand apa a inceput sa fiarba se pun radacinoasele intregi
  3. Punem la fiert carnea de pui transata
  4. Adaugam o lingurita de sare
  5. Fierbem supa la foc potrivit, spumam de cate ori este nevoie
  6. Cand carnea este fiarta, oprim focul, punem frunzele de patrunjel si telina intregi, acoperim cu capac si lasam supa sa stea cateva minute
  7. Scoatem carnea si legumele, supa se strecoara si se pune din nou la fiert, sare se pune dupa gust
  8. Modul de preparare pentru cele 2 retete de galuste este la fel, doar cantarirea ingredientelor este diferita
  9. Ouale se bat intregi cu sarea
  10. Grisul se adauga putin cate putin
  11. Compozitia se amesteca cu furculita
  12. Galustele de gris se pun la fiert in supa cu o lingurita umezita in prealabil
  13. In timp ce galustele fierb se picura de 2-3 ori  apa rece
  14. Timpul necesar pentru fierberea galustelor de gris este  aproximativ 15min
  15. Carnea de pui din supa poate fi servita rasol sau rumenita in putin ulei cu usturoi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Supe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile