- Portii: 8
- Timp de preparare: 50min
- Timp de gatit: 15min
- Dificultate:
Mediu
Vizualizare
Tiparire
Reteta de langosi cu branza telemea si marar sau ratise cum li se mai spune, o alta reteta faina de la bunica mea. Se pot face si langosi simpli, dar parca umpluti cu branza si putin marar sunt mai bun si mai pe placul meu.
Mod de preparare
- Se amesteca drojdia cu apa calduta si se lasa 10min
- Se adauga sarea si faina, se framanta pana ce aluatul devine omogen si neted, se lasa la dospit 30min
- Pe masa de lucru unsa cu ulei se portioneaza aluatul si se formeaza bilute, fiecare biluta se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 15min
- Luam fiecare bucata de aluat si o intindem in forma dreptunghiulara, pe o parte a aluatului punem branza amestecata cu marar, si acoperim cu cealalta parte de aluat, se preseaza bine marginile ca sa nu iasa umplutura la prajit
- Se prajesc la foc mediu
Langosi cu branza telemea si marar
- Portii: 8
- Timp de preparare: 50min
- Timp de gatit: 15min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Reteta de langosi cu branza telemea si marar sau ratise cum li se mai spune, o alta reteta faina de la bunica mea. Se pot face si langosi simpli, dar parca umpluti cu branza si putin marar sunt mai bun si mai pe placul meu.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se amesteca drojdia cu apa calduta si se lasa 10min
- Se adauga sarea si faina, se framanta pana ce aluatul devine omogen si neted, se lasa la dospit 30min
- Pe masa de lucru unsa cu ulei se portioneaza aluatul si se formeaza bilute, fiecare biluta se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 15min
- Luam fiecare bucata de aluat si o intindem in forma dreptunghiulara, pe o parte a aluatului punem branza amestecata cu marar, si acoperim cu cealalta parte de aluat, se preseaza bine marginile ca sa nu iasa umplutura la prajit
- Se prajesc la foc mediu
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Patiserie