Reteta de ciulama de ciuperci cu mamaliguta este o reteta simpla si cremoasa. Este o mancare traditionala, se pregateste intr-un timp scurt si fara prea mult efort, daca nu ai prea mult timp la dispozitie te poti bucura de o masa calda si gustoasa. Servita alaturi de o mamaliguta calda aceasta ciulama de ciuperci va deveni o mancare indragita de toata familia.
Mod de preparare
- Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata si se caleste pana devine translucida
- Ciupercile bine spalate se taie in bucati de marime potrivita, in sferturi sau in patru depinde de marime, se pun in cratita peste ceapa calita apoi se condimentraza cu sare si piper si se lasa la fiert la foc potrivit pentru 10-15min sau pana cand scade zeama
- Nu se adauga apa in timp ce ciupercile sunt pe foc, acestea vor lasa suficienta apa astfel ca fierberea ciupercilor se va face in suc propriu
- Intr-un vas mai mic se pune faina si laptele, se amesteca bine compozitia pana nu mai prezinta cocoloase si se toarna peste ciuperci, se amesteca, daca sosul este prea gros se mai pune putin lapte, se fierbe 10min
- Se opreste focul se pune usturoi tocat si cateva frunze de patrunjel maruntite
- Pentru mamaliguta se pune apa cu sarea la fiert cand apa a inceput sa clocoteasca se pune malaiul in ploaie si se amesteca energic pana nu mai raman cocoloase, fiind malai prefiert timpul de fierbere este extrem de scurt mai exact 5min
- Cand mamaliga este gata se opreste focul si se adauga putin unt, se amesteca bine de cateva ori si se poate servi alaturi de ciulama
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
- Portii: 2
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Reteta de ciulama de ciuperci cu mamaliguta este o reteta simpla si cremoasa. Este o mancare traditionala, se pregateste intr-un timp scurt si fara prea mult efort, daca nu ai prea mult timp la dispozitie te poti bucura de o masa calda si gustoasa. Servita alaturi de o mamaliguta calda aceasta ciulama de ciuperci va deveni o mancare indragita de toata familia.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata si se caleste pana devine translucida
- Ciupercile bine spalate se taie in bucati de marime potrivita, in sferturi sau in patru depinde de marime, se pun in cratita peste ceapa calita apoi se condimentraza cu sare si piper si se lasa la fiert la foc potrivit pentru 10-15min sau pana cand scade zeama
- Nu se adauga apa in timp ce ciupercile sunt pe foc, acestea vor lasa suficienta apa astfel ca fierberea ciupercilor se va face in suc propriu
- Intr-un vas mai mic se pune faina si laptele, se amesteca bine compozitia pana nu mai prezinta cocoloase si se toarna peste ciuperci, se amesteca, daca sosul este prea gros se mai pune putin lapte, se fierbe 10min
- Se opreste focul se pune usturoi tocat si cateva frunze de patrunjel maruntite
- Pentru mamaliguta se pune apa cu sarea la fiert cand apa a inceput sa clocoteasca se pune malaiul in ploaie si se amesteca energic pana nu mai raman cocoloase, fiind malai prefiert timpul de fierbere este extrem de scurt mai exact 5min
- Cand mamaliga este gata se opreste focul si se adauga putin unt, se amesteca bine de cateva ori si se poate servi alaturi de ciulama
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Fara carne