Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Fara carne 3439 Ultima actualizare: Nov 06, 2019 Creat: Oct 08, 2019
  • Portii: 2 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciulama de ciuperci cu mamaliguta este o reteta simpla si cremoasa. Este o mancare traditionala, se pregateste intr-un timp scurt si fara prea mult efort, daca nu ai prea mult timp la dispozitie te poti bucura de o masa calda si gustoasa. Servita alaturi de o mamaliguta calda aceasta ciulama de ciuperci va deveni o mancare indragita de toata familia.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sos
  • Ingrediente pentru mamaliguta

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata si se caleste pana devine translucida
  2. Ciupercile bine spalate se taie bucati de marime potrivita, in sferturi sau in patru depinde de marimea ciupercile, se condimentraza cu sare si piper si se lasa la fiert la foc potrivit pentru 10-15min sau pana cand scade zeama
  3. Nu se adauga apa in timp ce ciupercile sunt pe foc, vor lasa suficienta apa astfel ca fierberea ciupercilor se va face in suc propriu
  4. Intr-un vas mai mic se pune faina si laptele, se amesteca bine compozitia pana nu mai prezinta cocoloase si se toarna peste ciuperci se amesteca, daca sosul este prea gros se mai pune putin lapte se fierbe 10min, pentru ca faina sa fie bine facuta
  5. Se opreste focul se pune usturoiul tocat si cateva frunze de patrunjel maruntite
  6. Ciupercile vor scadea foarte mult in timpul fierberii, dublati cantitatile daca sunt mai multe persoane la masa
  7. Pentru mamaliguta se pune apa cu sarea la fiert cand apa a inceput sa clocoteasca se pune malaiul in ploaie si se amesteca energic pana nu mai raman cocoloase, fiind malai prefiert timpul de fierbere este extrem de scurt mai exact 5min

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta



  • Portii: 2 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciulama de ciuperci cu mamaliguta este o reteta simpla si cremoasa. Este o mancare traditionala, se pregateste intr-un timp scurt si fara prea mult efort, daca nu ai prea mult timp la dispozitie te poti bucura de o masa calda si gustoasa. Servita alaturi de o mamaliguta calda aceasta ciulama de ciuperci va deveni o mancare indragita de toata familia.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata si se caleste pana devine translucida
  2. Ciupercile bine spalate se taie bucati de marime potrivita, in sferturi sau in patru depinde de marimea ciupercile, se condimentraza cu sare si piper si se lasa la fiert la foc potrivit pentru 10-15min sau pana cand scade zeama
  3. Nu se adauga apa in timp ce ciupercile sunt pe foc, vor lasa suficienta apa astfel ca fierberea ciupercilor se va face in suc propriu
  4. Intr-un vas mai mic se pune faina si laptele, se amesteca bine compozitia pana nu mai prezinta cocoloase si se toarna peste ciuperci se amesteca, daca sosul este prea gros se mai pune putin lapte se fierbe 10min, pentru ca faina sa fie bine facuta
  5. Se opreste focul se pune usturoiul tocat si cateva frunze de patrunjel maruntite
  6. Ciupercile vor scadea foarte mult in timpul fierberii, dublati cantitatile daca sunt mai multe persoane la masa
  7. Pentru mamaliguta se pune apa cu sarea la fiert cand apa a inceput sa clocoteasca se pune malaiul in ploaie si se amesteca energic pana nu mai raman cocoloase, fiind malai prefiert timpul de fierbere este extrem de scurt mai exact 5min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile