Ciuperci champignon brune cu legume sau cu sos de iaurt si usturoi si mamaliguta

Fara carne 4111 Ultima actualizare: Nov 03, 2020 Creat: Sep 30, 2019
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta pentru ciuperci champignon brune cu legume sau cu sos de iaurt si usturoi este o reteta simpla, satioasa si se prepara relativ repede. Cu mamaliguta sau nu este la fel de buna si extrem de apetisanta.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciuperci cu legume
  • Ingrediente pentru ciuperci in sos de iaurt
  • Ingrediente pentru mamaliga

Mod de preparare

  1. Tocam ceapa, morcovul, ardeiul si le calim in putin ulei
  2. Ciupercile spalate si taiate se pun peste legume impreuna cu rosia feliata si turnam apa cat sa acopere ciupercile, punem sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 25min
  3. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  4. Pregatim sosul de iaurt
  5. Se amesteca faina, iaurtul si laptele rece
  6. Se calesc ciupercile spalate si taiate in putin ulei se toarna sosul peste ciuperci, punem si usturoiul tocat, potrivim de sare si lasam la fiert pentru aproximativ 25min
  7. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  8. Punem apa la fiert pentru mamaliguta, cand apa a inceput sa fiarba punem malaiul, sarea si amestecam, se tine pe foc si se amestca pana cand mamaliguta este fiarta, aproximativ 20min

Ciuperci champignon brune cu legume sau cu sos de iaurt si usturoi si mamaliguta



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta pentru ciuperci champignon brune cu legume sau cu sos de iaurt si usturoi este o reteta simpla, satioasa si se prepara relativ repede. Cu mamaliguta sau nu este la fel de buna si extrem de apetisanta.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Tocam ceapa, morcovul, ardeiul si le calim in putin ulei
  2. Ciupercile spalate si taiate se pun peste legume impreuna cu rosia feliata si turnam apa cat sa acopere ciupercile, punem sare si piper dupa gust si lasam la fiert aproximativ 25min
  3. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  4. Pregatim sosul de iaurt
  5. Se amesteca faina, iaurtul si laptele rece
  6. Se calesc ciupercile spalate si taiate in putin ulei se toarna sosul peste ciuperci, punem si usturoiul tocat, potrivim de sare si lasam la fiert pentru aproximativ 25min
  7. Oprim focul si punem frunze de patrunjel tocat
  8. Punem apa la fiert pentru mamaliguta, cand apa a inceput sa fiarba punem malaiul, sarea si amestecam, se tine pe foc si se amestca pana cand mamaliguta este fiarta, aproximativ 20min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile