Dovlecel pane reteta simpla

Fara carne 10808 Ultima actualizare: Feb 04, 2022 Creat: Sep 30, 2019
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Dovlecel pane, o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Profitati de savoarea legumelor atunci cand este sezonul lor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovlecelul spalat si decojit se taie in rondele sau pe lungime in fasii nu foarte subtiri, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea 30min
  2. Dupa 30min, dovlecelul se scurge de apa
  3. Separat intr-o farfurie se bat ouale intregi iar in alta farfurie se pune faina sau pesmetul
  4. Dovlecelul scurs de apa se tavaleste prin faina apoi se da prin ou batut, se pune la prajit in uleiul incins si se tine la prajit pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Daca folositi pesmet, dovlecelul scurs de apa se da prima oara prin ou batut apoi prin pesmet si se pune la prajit
  5. Cand este gata, dovlecelul pane se scoate pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Dovlecel pane reteta simpla



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 40min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Dovlecel pane, o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Profitati de savoarea legumelor atunci cand este sezonul lor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Dovlecelul spalat si decojit se taie in rondele sau pe lungime in fasii nu foarte subtiri, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa stea 30min
  2. Dupa 30min, dovlecelul se scurge de apa
  3. Separat intr-o farfurie se bat ouale intregi iar in alta farfurie se pune faina sau pesmetul
  4. Dovlecelul scurs de apa se tavaleste prin faina apoi se da prin ou batut, se pune la prajit in uleiul incins si se tine la prajit pana se rumeneste frumos pe fiecare parte. Daca folositi pesmet, dovlecelul scurs de apa se da prima oara prin ou batut apoi prin pesmet si se pune la prajit
  5. Cand este gata, dovlecelul pane se scoate pe un platou acoperit in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile