Cornulete fragede cu rahat, reteta veche de la bunica mea

Patiserie 27502 Ultima actualizare: Aug 26, 2020 Creat: Sep 29, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Reteta de cornulete fragede cu rahat este de-a dreptul delicioasa. Este o reteta veche de la bunica mea, pe care am pastrat-o cu mare grija. Cand mi-e pofta de ceva bun si dulce intotdeauna fac aceste minunate cornulete cu rahat sau cu magiun de prune ies la fel de bune.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In laptele caldut se pune o lingura de zahar si se amesteca cu drojdia pana se dizolva
  2. Se framanta faina cu untul si galbenusurile de ou
  3. Se adauga laptele in care s-a dizolvat drojdia si se framanta pana aluatul devine uniform
  4. Se imparte compozitia in 4 parti egale
  5. Fiecare parte se intinde in forma rotunda si se imparte in triunghiuri egale se pune rahatul pe fiecare triunghi, se ruleaza cornuletele si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt
  6. Cornuletele se lasa in tava la dospit pentru 10min si se coc la 180°C in cuptorul preincalzit

Cornulete fragede cu rahat, reteta veche de la bunica mea



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Reteta de cornulete fragede cu rahat este de-a dreptul delicioasa. Este o reteta veche de la bunica mea, pe care am pastrat-o cu mare grija. Cand mi-e pofta de ceva bun si dulce intotdeauna fac aceste minunate cornulete cu rahat sau cu magiun de prune ies la fel de bune.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In laptele caldut se pune o lingura de zahar si se amesteca cu drojdia pana se dizolva
  2. Se framanta faina cu untul si galbenusurile de ou
  3. Se adauga laptele in care s-a dizolvat drojdia si se framanta pana aluatul devine uniform
  4. Se imparte compozitia in 4 parti egale
  5. Fiecare parte se intinde in forma rotunda si se imparte in triunghiuri egale se pune rahatul pe fiecare triunghi, se ruleaza cornuletele si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt
  6. Cornuletele se lasa in tava la dospit pentru 10min si se coc la 180°C in cuptorul preincalzit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Patiserie

Newsletter

Fii la curent cu noutatile