Ciorba de fasole pastai cu afumatura, usturoi si rantas

Ciorbe 1858 Ultima actualizare: Dec 06, 2019 Creat: Nov 04, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciorba de fasole pastai cu afumatura, rantas si usturoi este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Nu sunt adepta mancarurilor cu rantas dar pentru aceasta ciorba un rantas facut din faina, usturoi si boia merge de minune. Daca iti place astfel de mancare poti incerca acest preparat delicios si satios.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba
  • Ingrediente pentru rantas

Mod de preparare

  1. Am taiat afumatura in bucati mici am dat un clocot, aproximativ 2-3min
  2. Am pus apa la foc, cand apa a inceput sa fiarba am pus fasolea spalata, curatata la capatul dinspre codita si taiata in bucati potrivite pentru ciorba
  3. Apoi am adaugat afumatura si usturoiul feliat subtire, am pus boabele de piper , frunza de dafin si sare dupa gust, am lasat ciorba la fiert 40min la foc potrivit
  4. In ultimele 10min am pregatit rantasul
  5. Am calit rapid usturoiul feliat in cele 3 linguri de ulei, am adaugat faina pe care am calit-o cateva secunde, apoi am pus boiaua la calit pentru alte cateva secunde
  6. Rantasul se toarna in ciorba care fierbe si se amesteca bine de cateva ori ca sa nu ramana cocoloase
  7. Ciorba impreuna cu rantasul se fierbe 10min
  8. Oprim focul si punem marar tocat
  9. Ciorba de fasole pastai poate fi servita cu smantana sau iaurt in functie de preferinte

Ciorba de fasole pastai cu afumatura, usturoi si rantas



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciorba de fasole pastai cu afumatura, rantas si usturoi este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Nu sunt adepta mancarurilor cu rantas dar pentru aceasta ciorba un rantas facut din faina, usturoi si boia merge de minune. Daca iti place astfel de mancare poti incerca acest preparat delicios si satios.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Am taiat afumatura in bucati mici am dat un clocot, aproximativ 2-3min
  2. Am pus apa la foc, cand apa a inceput sa fiarba am pus fasolea spalata, curatata la capatul dinspre codita si taiata in bucati potrivite pentru ciorba
  3. Apoi am adaugat afumatura si usturoiul feliat subtire, am pus boabele de piper , frunza de dafin si sare dupa gust, am lasat ciorba la fiert 40min la foc potrivit
  4. In ultimele 10min am pregatit rantasul
  5. Am calit rapid usturoiul feliat in cele 3 linguri de ulei, am adaugat faina pe care am calit-o cateva secunde, apoi am pus boiaua la calit pentru alte cateva secunde
  6. Rantasul se toarna in ciorba care fierbe si se amesteca bine de cateva ori ca sa nu ramana cocoloase
  7. Ciorba impreuna cu rantasul se fierbe 10min
  8. Oprim focul si punem marar tocat
  9. Ciorba de fasole pastai poate fi servita cu smantana sau iaurt in functie de preferinte

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile