- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h 30 min
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Ciorba radauteana este una dintre ciorbele preferate de familia mea. Se prepara mult mai usor decat ciorba de burta si este apreciata chiar si de cei mai pretentiosi gurmanzi. Este un preparat care poate fi inclus intr-un meniu festiv si va fi savurat de toti mesenii. Pentru aceasta reteta am folosit pui de casa, de aici culoarea galbena si frumoasa a ciorbei.
Mod de preparare
- Se pune apa la fiert, cand a inceput sa fiarba se pun legumele spalate, decojite si curatate de cotor in prealabil, radacinoasele se pun intregi
- Punem si carnea de pui transata impreuna cu o lingurita de sare, lasam la fiert la foc potrivit si spumam de cate ori este nevoie
- Cand carnea este fiarta, strecuram supa, morcovul si patrunjelul se taie in cubulete mici , carnea se dezoseaza se taie fasii sau bucati mai mici
- Supa strecurata se pune din nou la fiert
- Separat intr-un vas se amesteca galbenusurile de ou cu smantana si usturoiul tocat
- Cu un polonic se toarna supa putin cate putin peste compozitia de ou si smantana aprox. 3-4 polonice cu supa ar cam fi de ajuns. Se amesteca bine compozitia si se toarna in oala cu supa
- Oprim focul, punem carnea de pui taiata, patrunjelul, morcovul, frunzele de patrunjel tocate si otetul
Ciorba radauteana
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h 30 min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Ciorba radauteana este una dintre ciorbele preferate de familia mea. Se prepara mult mai usor decat ciorba de burta si este apreciata chiar si de cei mai pretentiosi gurmanzi. Este un preparat care poate fi inclus intr-un meniu festiv si va fi savurat de toti mesenii. Pentru aceasta reteta am folosit pui de casa, de aici culoarea galbena si frumoasa a ciorbei.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se pune apa la fiert, cand a inceput sa fiarba se pun legumele spalate, decojite si curatate de cotor in prealabil, radacinoasele se pun intregi
- Punem si carnea de pui transata impreuna cu o lingurita de sare, lasam la fiert la foc potrivit si spumam de cate ori este nevoie
- Cand carnea este fiarta, strecuram supa, morcovul si patrunjelul se taie in cubulete mici , carnea se dezoseaza se taie fasii sau bucati mai mici
- Supa strecurata se pune din nou la fiert
- Separat intr-un vas se amesteca galbenusurile de ou cu smantana si usturoiul tocat
- Cu un polonic se toarna supa putin cate putin peste compozitia de ou si smantana aprox. 3-4 polonice cu supa ar cam fi de ajuns. Se amesteca bine compozitia si se toarna in oala cu supa
- Oprim focul, punem carnea de pui taiata, patrunjelul, morcovul, frunzele de patrunjel tocate si otetul
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Ciorbe