Ciorba de vacuta cu multe legume

Ciorbe 1109 Ultima actualizare: May 19, 2020 Creat: Oct 05, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Imi plac ciorbele de orice fel, dar ciorba de vacuta este preferata mea. O pregatesc destul de des mai ales pentru ca este o ciorba bogata in legume, usoara, poate fi servita cu smantana, ardei iute si cateva crutoane spre deliciul familiei.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se da un clocot la carnea de vacuta, nu mai mult de 5-10min, se scoate carnea pe un platou si se arunca apa
  2. Intr-o oala se calesc legumele tocate, ceapa, morcovul, telina se adauga apa in functie de cata ciorba vreti sa aveti la final, tineti cont ca in timpul fierberii apa mai scade
  3. Cand apa a inceput sa fiarba se pune carnea de vacuta taiata in bucati potrivite, frunza de dafin,se lasa la fiert cel putin 2h se potriveste de sare si piper
  4. Bulionul, fasolea, mazarea, cartoful taiat cubulete si ardeiul gras tocat se pun spre sfarsit si se mai fierb 20-25min.
  5. Se opreste focul si se pun frunze de telina, marar si patrunjel intregi si le scoateti cand serviti ciorba sau tocate cum va place.Mie imi place sa pun frunzele intregi si sa le scot inainte de servire

Ciorba de vacuta cu multe legume



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Imi plac ciorbele de orice fel, dar ciorba de vacuta este preferata mea. O pregatesc destul de des mai ales pentru ca este o ciorba bogata in legume, usoara, poate fi servita cu smantana, ardei iute si cateva crutoane spre deliciul familiei.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se da un clocot la carnea de vacuta, nu mai mult de 5-10min, se scoate carnea pe un platou si se arunca apa
  2. Intr-o oala se calesc legumele tocate, ceapa, morcovul, telina se adauga apa in functie de cata ciorba vreti sa aveti la final, tineti cont ca in timpul fierberii apa mai scade
  3. Cand apa a inceput sa fiarba se pune carnea de vacuta taiata in bucati potrivite, frunza de dafin,se lasa la fiert cel putin 2h se potriveste de sare si piper
  4. Bulionul, fasolea, mazarea, cartoful taiat cubulete si ardeiul gras tocat se pun spre sfarsit si se mai fierb 20-25min.
  5. Se opreste focul si se pun frunze de telina, marar si patrunjel intregi si le scoateti cand serviti ciorba sau tocate cum va place.Mie imi place sa pun frunzele intregi si sa le scot inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile