- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 3h
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Friptura de porc la cuptor, pulpa de porc in oala de fonta. O reteta simpla de friptura suculenta si aromata cu legume, excelenta pentru pranz in familie. La aceasta friptura de porc puteti obtine un gust mai deoseit folosind supa de pui sau de legume. Atunci cand gatiti bucati intregi de carne, porc, vita, pui sau curcan, folositi un termometru pentru friptura cu ajutorul caruia puteti verifica daca friptura este gata si poate fi servita. De asemenea legumele fierte pot fi pasate intr-un blender si astfel obtineti un sos delicios pentru friptura. Recomand si aceasta friptura de porc pregatita in oala de fonta, reteta o gasiti aici Ciolan de porc marinat in bere la cuptor
Ingrediente
Mod de preparare
- Se scoate carnea de la frigider cu 30min inainte de a fi pusa la cuptor
- Se incalzeste cuptorul la 200-210°C, program cu ventilatie, supa strecurata de pui sau legume se incalzeste pana la punctul de fierbere si se lasa deoparte
- Intre timp se spala si curata legumele apoi se taie rondele, in patru sau bucati ceva mai mari
- Pulpa de porc se condimenteaza pe toate partile cu sare, boia de ardei dulce, cimbru uscat daca nu aveti crengute de cimbru proaspat si usturoi granulat. Se pune bucata intreaga de carne in oala de fonta, legumele taiate se pun pe langa carne, apoi se toarna cu grija supa fierbinte peste legume
- Oala de fonta se acopera cu capac si se pune in cuptorul incins. Cand supa a inceput sa fiarba, se reduce temperatura la 160°C si se lasa la cuptor pentru aproximativ 3h
- Dupa acest timp se ia capacul de la oala se mareste putin temperatura la cuptor(180°C) si se lasa cateva minute bune ca sa se rumeneasca carnea, intre timp stropiti carnea de porc cu zeama din oala pentru a obtine o crusta suculenta
Pulpa de porc la cuptor cu legume, friptura in oala de fonta
- Portii: 4
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 3h
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Friptura de porc la cuptor, pulpa de porc in oala de fonta. O reteta simpla de friptura suculenta si aromata cu legume, excelenta pentru pranz in familie. La aceasta friptura de porc puteti obtine un gust mai deoseit folosind supa de pui sau de legume. Atunci cand gatiti bucati intregi de carne, porc, vita, pui sau curcan, folositi un termometru pentru friptura cu ajutorul caruia puteti verifica daca friptura este gata si poate fi servita. De asemenea legumele fierte pot fi pasate intr-un blender si astfel obtineti un sos delicios pentru friptura. Recomand si aceasta friptura de porc pregatita in oala de fonta, reteta o gasiti aici Ciolan de porc marinat in bere la cuptor
Ingrediente
Mod de preparare
- Se scoate carnea de la frigider cu 30min inainte de a fi pusa la cuptor
- Se incalzeste cuptorul la 200-210°C, program cu ventilatie, supa strecurata de pui sau legume se incalzeste pana la punctul de fierbere si se lasa deoparte
- Intre timp se spala si curata legumele apoi se taie rondele, in patru sau bucati ceva mai mari
- Pulpa de porc se condimenteaza pe toate partile cu sare, boia de ardei dulce, cimbru uscat daca nu aveti crengute de cimbru proaspat si usturoi granulat. Se pune bucata intreaga de carne in oala de fonta, legumele taiate se pun pe langa carne, apoi se toarna cu grija supa fierbinte peste legume
- Oala de fonta se acopera cu capac si se pune in cuptorul incins. Cand supa a inceput sa fiarba, se reduce temperatura la 160°C si se lasa la cuptor pentru aproximativ 3h
- Dupa acest timp se ia capacul de la oala se mareste putin temperatura la cuptor(180°C) si se lasa cateva minute bune ca sa se rumeneasca carnea, intre timp stropiti carnea de porc cu zeama din oala pentru a obtine o crusta suculenta
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc