Cotlet de porc cu os la cuptor si cartofi rumeniti

Porc 10027 Ultima actualizare: Jun 07, 2024 Creat: Sep 29, 2019
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 1h 30m
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Cotlet de porc cu os la cuptor, aromat si fraged este un preparat simplu si delicios numai bun de servit intr-o zi de sarbatoare sau cand musafirii sunt pe drum si tu inca te mai gandesti ce sa faci de mancare. Reteta pentru cotlet la cuptor este mai mult decat simpla si usor de realizat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  2. Se cresteaza soricul
  3. Se condimenteaza cotletul pe fiecare parte cu sare, piper si cimbru
  4. Intr-un vas de yena cu capac punem cotletul de porc condimentat, ceapa taiata in patru, morcovul taiat rondele si ardeiul gras curatat de seminte si cotor, taiat in felii mai groase, boabele de piper, frunza de dafin si apa(100ml)
  5. Lasam friptura la cuptor aproximativ 1h si 15min, luam capacul si mai tinem friptura la cuptor 15min pentru rumenire
  6. Cartofii taiati cubulete ceva mai mari se pun la fiert in apa cu sare, se fierb aproximativ 10min
  7. Dupa 10min cartofii se scot de la fiert, se strecoara si se rumenesc in ulei sau untura de porc

Cotlet de porc cu os la cuptor si cartofi rumeniti



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 1h 30m
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Cotlet de porc cu os la cuptor, aromat si fraged este un preparat simplu si delicios numai bun de servit intr-o zi de sarbatoare sau cand musafirii sunt pe drum si tu inca te mai gandesti ce sa faci de mancare. Reteta pentru cotlet la cuptor este mai mult decat simpla si usor de realizat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  2. Se cresteaza soricul
  3. Se condimenteaza cotletul pe fiecare parte cu sare, piper si cimbru
  4. Intr-un vas de yena cu capac punem cotletul de porc condimentat, ceapa taiata in patru, morcovul taiat rondele si ardeiul gras curatat de seminte si cotor, taiat in felii mai groase, boabele de piper, frunza de dafin si apa(100ml)
  5. Lasam friptura la cuptor aproximativ 1h si 15min, luam capacul si mai tinem friptura la cuptor 15min pentru rumenire
  6. Cartofii taiati cubulete ceva mai mari se pun la fiert in apa cu sare, se fierb aproximativ 10min
  7. Dupa 10min cartofii se scot de la fiert, se strecoara si se rumenesc in ulei sau untura de porc

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile