- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Mediu
Tiparire
Reteta de ciolan proaspat la cuptor este o reteta cu dedicatie pentru consumatorii de carne de porc, soric crocant, putina grasime si carne frageda, mai mult nu va zic, cred ca ati inteles despre ce este vorba. Daca doresti sa-ti uimesti familia sau musafirii cu un preparat delicios iti propun aceasta reteta deloc complicata dar cu un rezultat extrem de savuros.
Mod de preparare
- Intr-o oala se pune ciolanul taiat in doua, se pune si ceapa taiata in patru, morcovul taiat rondele, condimentele si apa, se lasa la fiert aproximativ 1h 30min
- Dupa 1h 30min se scoate ciolanul de la fiert si se aseaza intr-un vas termorezistent cu capac, se toarna putina zeama strecurata si se pune in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aprox 1h, la nevoie se mai toarna din cand in cand putina zeama in care a fiert carnea de porc
- Dupa acest timp se ia capacul de la vas si se unge ciolanul cu putin ulei si boia pentru rumenire, se mai tine la cuptor doar cateva minute
- Cartofii spalati si taiati cubulete ceva mai mari se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15min, se strecoara si se rumenesc in ulei
Ciolan de porc la cuptor si cartofi rumeniti
- Portii: 6
- Timp de preparare: 15min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Reteta de ciolan proaspat la cuptor este o reteta cu dedicatie pentru consumatorii de carne de porc, soric crocant, putina grasime si carne frageda, mai mult nu va zic, cred ca ati inteles despre ce este vorba. Daca doresti sa-ti uimesti familia sau musafirii cu un preparat delicios iti propun aceasta reteta deloc complicata dar cu un rezultat extrem de savuros.
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-o oala se pune ciolanul taiat in doua, se pune si ceapa taiata in patru, morcovul taiat rondele, condimentele si apa, se lasa la fiert aproximativ 1h 30min
- Dupa 1h 30min se scoate ciolanul de la fiert si se aseaza intr-un vas termorezistent cu capac, se toarna putina zeama strecurata si se pune in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aprox 1h, la nevoie se mai toarna din cand in cand putina zeama in care a fiert carnea de porc
- Dupa acest timp se ia capacul de la vas si se unge ciolanul cu putin ulei si boia pentru rumenire, se mai tine la cuptor doar cateva minute
- Cartofii spalati si taiati cubulete ceva mai mari se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 15min, se strecoara si se rumenesc in ulei
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc