Ciolan de porc marinat in bere la cuptor

Porc 4323 Ultima actualizare: Mar 20, 2021 Creat: Nov 22, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 24h
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Greu
Tiparire

Friptura de porc la cuptor, ciolan proaspat de porc marinat in bere pentru friptura. Carnea de porc poate fi preparata in multe feluri, la cuptor, gratar sau rasol. Pentru bucatile mai mari de carne eu folosesc oala de fonta emailata sau tava de inox cu capac, imi place mai mult deoarece carnea iese frageda nu uscata, iar marinarea carnii da un gust aparte. Pentru garnitura am pregatit aceasta reteta de Varza dulce calita cu morcov, ardei capia si marar sau puteti incerca aceasta reteta simpla de Ciolan de porc la cuptor si cartofi rumeniti

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinata
  • In plus

Mod de preparare

  1. Ciolanul de porc taiat in jumatate se condimenteaza se pune ceapa feliata se toarna berea si se lasa la marinat pentru 24h
  2. A doua zi se scoate ciolanul de la marinat cu cel putin 30min inainte de a fi pus la cuptor
  3. Preincalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Asezam carnea in oala de fonta, se poate folosi si o tava pentru cuptor cu capac, punem legumele taiate, frunza de dafin, condimentam carnea si legumele cu amestecul de condimente format din cimbru uscat, boia si sare apoi turnam apa fierbinte, acoperim cu capac si punem oala la cuptor pentru 2h 20min
  5. Luam capacul de la oala/tava in ultimele 10min si lasam carnea sa se rumeneasca frumos

Ciolan de porc marinat in bere la cuptor



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 24h
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Greu

Friptura de porc la cuptor, ciolan proaspat de porc marinat in bere pentru friptura. Carnea de porc poate fi preparata in multe feluri, la cuptor, gratar sau rasol. Pentru bucatile mai mari de carne eu folosesc oala de fonta emailata sau tava de inox cu capac, imi place mai mult deoarece carnea iese frageda nu uscata, iar marinarea carnii da un gust aparte. Pentru garnitura am pregatit aceasta reteta de Varza dulce calita cu morcov, ardei capia si marar sau puteti incerca aceasta reteta simpla de Ciolan de porc la cuptor si cartofi rumeniti

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ciolanul de porc taiat in jumatate se condimenteaza se pune ceapa feliata se toarna berea si se lasa la marinat pentru 24h
  2. A doua zi se scoate ciolanul de la marinat cu cel putin 30min inainte de a fi pus la cuptor
  3. Preincalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Asezam carnea in oala de fonta, se poate folosi si o tava pentru cuptor cu capac, punem legumele taiate, frunza de dafin, condimentam carnea si legumele cu amestecul de condimente format din cimbru uscat, boia si sare apoi turnam apa fierbinte, acoperim cu capac si punem oala la cuptor pentru 2h 20min
  5. Luam capacul de la oala/tava in ultimele 10min si lasam carnea sa se rumeneasca frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile