Paine de casa coapta in oala, reteta simpla si rapida

Paine 16465 Ultima actualizare: Feb 16, 2020 Creat: Dec 10, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 70min
  • Timp de gatit: 50min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Nimic nu se compara cu painea facuta in casa. Cu ingrediente deloc costisitoare, apa, faina, sare si drojdie putem obtine o paine cu miez dens, coaja rumena si subtire, mirosul de paine calda invaluie intreaga bucatarie! O reteta simpla  de paine facuta in casa pe care merita sa o incercati. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem faina in vasul de la robot, adaugam sarea amestecam de doua trei ori, adaugam drojdia si apa calduta
  2. Pornim robotul si il lasam sa isi faca treaba pentru 15-20min, pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  3. Daca framantati aluatul cu mana, ingredientele se pun in aceiasi ordine si se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  4. In functie de faina pe care o folositi, daca aluatul este moale si vedeti ca nu se dezlipeste de pe peretii vasului mai adaugati putina faina
  5. Dupa ce aluatul este framantat acoperim vasul cu folie alimentara si un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1h
  6. In timp ce aluatul dospeste, incalzim cuptorul la 230°C
  7. Cand cuptorul este incalzit la temperatura dorita si timpul de dospire se apropie de sfarsit punem in cuptor o oala emailata de fonta cu tot cu capac pentru 10min
  8. Cat timp oala se incalzeste in cuptor, formam painea
  9. Pe plansa de lucru presaram faina, impartim aluatul in doua parti egale
  10. Fiecare parte de aluat se apasa usor cu palmele, luam partile laterale, dreapta/stanga, partile de sus/jos si le aducem la mijloc, dam o forma aluatului cat de cat ovala, preocedam la fel si cu cea de-a doua parte de aluat
  11. Scoatem oala cu capac de la cuptor, Atentie! folositi manusi pentru a evita eventualele neplaceri, presaram rapid putina faina pe fundul oalei asezam cele doua painici in oala si cu un cutit bine ascutit taiem usor aluatul pe lungime, acoperim oala cu capac si o punem la cuptor pentru de 30min
  12. Dupa 30min, scoatem oala din cuptor luam capacul si o punem din nou in cuptor pentru 20min pentru rumenire

Paine de casa coapta in oala, reteta simpla si rapida



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 70min
  • Timp de gatit: 50min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Nimic nu se compara cu painea facuta in casa. Cu ingrediente deloc costisitoare, apa, faina, sare si drojdie putem obtine o paine cu miez dens, coaja rumena si subtire, mirosul de paine calda invaluie intreaga bucatarie! O reteta simpla  de paine facuta in casa pe care merita sa o incercati. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem faina in vasul de la robot, adaugam sarea amestecam de doua trei ori, adaugam drojdia si apa calduta
  2. Pornim robotul si il lasam sa isi faca treaba pentru 15-20min, pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  3. Daca framantati aluatul cu mana, ingredientele se pun in aceiasi ordine si se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de pe peretii vasului
  4. In functie de faina pe care o folositi, daca aluatul este moale si vedeti ca nu se dezlipeste de pe peretii vasului mai adaugati putina faina
  5. Dupa ce aluatul este framantat acoperim vasul cu folie alimentara si un prosop de bucatarie si il lasam la dospit intr-un loc cald pentru 1h
  6. In timp ce aluatul dospeste, incalzim cuptorul la 230°C
  7. Cand cuptorul este incalzit la temperatura dorita si timpul de dospire se apropie de sfarsit punem in cuptor o oala emailata de fonta cu tot cu capac pentru 10min
  8. Cat timp oala se incalzeste in cuptor, formam painea
  9. Pe plansa de lucru presaram faina, impartim aluatul in doua parti egale
  10. Fiecare parte de aluat se apasa usor cu palmele, luam partile laterale, dreapta/stanga, partile de sus/jos si le aducem la mijloc, dam o forma aluatului cat de cat ovala, preocedam la fel si cu cea de-a doua parte de aluat
  11. Scoatem oala cu capac de la cuptor, Atentie! folositi manusi pentru a evita eventualele neplaceri, presaram rapid putina faina pe fundul oalei asezam cele doua painici in oala si cu un cutit bine ascutit taiem usor aluatul pe lungime, acoperim oala cu capac si o punem la cuptor pentru de 30min
  12. Dupa 30min, scoatem oala din cuptor luam capacul si o punem din nou in cuptor pentru 20min pentru rumenire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile