Paine de casa la masina de facut paine

Paine 1943 Ultima actualizare: Mar 24, 2020 Creat: Mar 19, 2020
  • Portii: 16 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 3h 11min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Masina de facut paine, ajutorul de nadejde in bucatarie mea. Folosesc acest aparat minune nu doar pentru paine, orice aluat care necesita framantare si dospire il pregatesc la masina de facut paine: aluat dospit pentru gogosi, aluat pentru pizza, aluat pentru cornulete chiar si aluatul pentru taietei. Eu am modelul Tefal, Bread of the world, capacitatea cea mai mare de la cuva masinii este de 1500g, dar la fel de bine se poate pregati si paine cu o greuatate mai mica de 1000g sau 750g. Ce imi place mie cel mai mult la acest aparat este ca pot alege felul de paine pe care doresc sa-l pregatesc, la fel pot opta pentru o coaja mai rumena sau mai putin rumena. Acest model are inclusa si functia temporizator, acest program ma ajuta foarte mult atunci cand doresc sa am paine calda si proaspata la primele ore ale diminetii. Reteta pe care o voi scrie mai jos este din cartea cu retete pe care am primit-o odata cu achizitionarea masinii pentru paine. 

Sugestie: la prepararea oricarui tip de paine sau aluat, folositi pe cat posibil drojdie uscata. Painea facuta cu drojdie proaspata are un miros mai pronuntat de drojdie. 

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o paine de 1500g

Mod de preparare

  1. Ingredientele mai sus enumerate se pun in cuva masinii exact in ordinea in care le-am scris
  2. Prima data se pune apa calduta urmeaza zaharul, sarea, faina la temperatura camerei ultimul ingredient este drojdia
  3. Se pune cuva cu ingredientele pentru paine in masina, selectati programul dorit, greutatea, cat de rumena sa fie coaja, le aveti afisate pe panoul de comanda a masinii
  4. Pasul urmator pe care trebuie sa-l faceti este cel mai simplu... sa asteptati... si sa va bucurati impreuna cu familia de cea mai buna paine facuta in casa

Paine de casa la masina de facut paine



  • Portii: 16 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 3h 11min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Masina de facut paine, ajutorul de nadejde in bucatarie mea. Folosesc acest aparat minune nu doar pentru paine, orice aluat care necesita framantare si dospire il pregatesc la masina de facut paine: aluat dospit pentru gogosi, aluat pentru pizza, aluat pentru cornulete chiar si aluatul pentru taietei. Eu am modelul Tefal, Bread of the world, capacitatea cea mai mare de la cuva masinii este de 1500g, dar la fel de bine se poate pregati si paine cu o greuatate mai mica de 1000g sau 750g. Ce imi place mie cel mai mult la acest aparat este ca pot alege felul de paine pe care doresc sa-l pregatesc, la fel pot opta pentru o coaja mai rumena sau mai putin rumena. Acest model are inclusa si functia temporizator, acest program ma ajuta foarte mult atunci cand doresc sa am paine calda si proaspata la primele ore ale diminetii. Reteta pe care o voi scrie mai jos este din cartea cu retete pe care am primit-o odata cu achizitionarea masinii pentru paine. 

Sugestie: la prepararea oricarui tip de paine sau aluat, folositi pe cat posibil drojdie uscata. Painea facuta cu drojdie proaspata are un miros mai pronuntat de drojdie. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ingredientele mai sus enumerate se pun in cuva masinii exact in ordinea in care le-am scris
  2. Prima data se pune apa calduta urmeaza zaharul, sarea, faina la temperatura camerei ultimul ingredient este drojdia
  3. Se pune cuva cu ingredientele pentru paine in masina, selectati programul dorit, greutatea, cat de rumena sa fie coaja, le aveti afisate pe panoul de comanda a masinii
  4. Pasul urmator pe care trebuie sa-l faceti este cel mai simplu... sa asteptati... si sa va bucurati impreuna cu familia de cea mai buna paine facuta in casa

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile