Lipii pentru shaorma facute in casa

Paine 3579 Ultima actualizare: Nov 02, 2020 Creat: Nov 07, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de lipii pentru shaorma facute in casa, moi, subtiri, numai bune de umplut cu te miri ce. Imi place mult aceasta reteta, deoarece lipiile raman moi si nu se intaresc in plus se lucreaza foarte usor cu aluatul. Am incercat si alte retete dar asta mi-a placut cel mai mult.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune faina intr-un vas, adaugam sarea si drojdia, se amesteca de cateva ori
  2. Se face o adancitura in mijlocul vasului si se pune apa, laptele si uleiul de masline
  3. Se framanta aluatul cu mana sau cu robotul de bucatarie pana cand aluatul devine omogen
  4. Eu am framantat aluatul la robot, viteza medie aprox 15min
  5. Dupa ce am framantat aluatul acoperim vasul cu un prosop sau folie alimentara si lasam la dospit pentru 1h intr-un loc cald
  6. Dupa o ora se scoate aluatul si se imparte in opt bile egale pe care le modelati usor cu mana
  7. Presaram faina pe planul de lucru si intindem fiecare biluta destul de subtire cu sucitorul de o marime potrivita, in forma rotunda, astfel incat sa o puteti pune in tigaie(vezi galeria foto)
  8. Incingem tigaia si punem fiecare lipie la copt
  9. Dupa 1-2min lipia va incepe sa se umfle acum este momentul sa o intoarcem pe cealalta parte, o mai tinem in tigaie inca 1-2min pana cand se rumeneste putin si pe cealalta parte
  10. Lipiile fierbinti se aseaza una peste cealalta, fiecare unse in prealabil cu unt topit si se acopera cu folie alimentara
  11. La masina de paine, ingredientele se pun in ordinea in care au fost scrise, selectati programul framantare si dospire sau programul pentru pizza
  12. Daca pregatiti lipiile dimineata si doriti sa le seviti la pranz sau cina nu trebuie decat sa le incalziti cateva secunde in tigaie, vor fi la fel de bune
  13. Din ingredientele de mai sus au iesit opt lipii

Lipii pentru shaorma facute in casa



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 20min
  • Timp de gatit: 15min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de lipii pentru shaorma facute in casa, moi, subtiri, numai bune de umplut cu te miri ce. Imi place mult aceasta reteta, deoarece lipiile raman moi si nu se intaresc in plus se lucreaza foarte usor cu aluatul. Am incercat si alte retete dar asta mi-a placut cel mai mult.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se pune faina intr-un vas, adaugam sarea si drojdia, se amesteca de cateva ori
  2. Se face o adancitura in mijlocul vasului si se pune apa, laptele si uleiul de masline
  3. Se framanta aluatul cu mana sau cu robotul de bucatarie pana cand aluatul devine omogen
  4. Eu am framantat aluatul la robot, viteza medie aprox 15min
  5. Dupa ce am framantat aluatul acoperim vasul cu un prosop sau folie alimentara si lasam la dospit pentru 1h intr-un loc cald
  6. Dupa o ora se scoate aluatul si se imparte in opt bile egale pe care le modelati usor cu mana
  7. Presaram faina pe planul de lucru si intindem fiecare biluta destul de subtire cu sucitorul de o marime potrivita, in forma rotunda, astfel incat sa o puteti pune in tigaie(vezi galeria foto)
  8. Incingem tigaia si punem fiecare lipie la copt
  9. Dupa 1-2min lipia va incepe sa se umfle acum este momentul sa o intoarcem pe cealalta parte, o mai tinem in tigaie inca 1-2min pana cand se rumeneste putin si pe cealalta parte
  10. Lipiile fierbinti se aseaza una peste cealalta, fiecare unse in prealabil cu unt topit si se acopera cu folie alimentara
  11. La masina de paine, ingredientele se pun in ordinea in care au fost scrise, selectati programul framantare si dospire sau programul pentru pizza
  12. Daca pregatiti lipiile dimineata si doriti sa le seviti la pranz sau cina nu trebuie decat sa le incalziti cateva secunde in tigaie, vor fi la fel de bune
  13. Din ingredientele de mai sus au iesit opt lipii

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile