Cornuri de brutar sarate

Paine 1636 Ultima actualizare: Nov 09, 2019 Creat: Oct 08, 2019
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 30min
  • Timp de gatit: 25min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

O alta reteta scrisa de mine cu multi ani in urma in caietul cu retete, sunt aceste cornuri absolut minunate, pe care le fac destul de des. Baiatul meu le adora, pentru pachetelul de la scoala sunt numai bune deoarece sunt putin sarate si foarte pufoase. Mai nou si sotul s-a abonat, asa ca n-am decat sa ma pun la treaba deoarece trec rapid la cat de bune sunt.
Reteta preluata de la lauralaurentiu.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se amesteca drojdia si zaharul si se dilueaza cu putina apa calduta din totalul de 300ml si se framanta cu toate ingredientele.
  2. Dupa framantare aluatul trebuie sa fie elastic, daca este nevoie se mai pot pune 1-2 linguri de faina sau 1-2 linguri de apa
  3. Aluatul se pune la dospit pentru 30min
  4. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  5. Aluatul se pune pe planul de lucru uns cu putin ulei si se imparte in 8 sau 12 mingiute egale
  6. Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata si se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada
  7. Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie
  8. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati
  9. Cornurile se ruleaza incepand cu partea mai lata
  10. Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt
  11. Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se ung cu o pensula pentru bucatarie cornurile
  12. Se presara sare grunjoasa si se lasa 5-10min la loc caldut, apoi se coc la 180°C pentru 25min pana se rumenesc frumos

Cornuri de brutar sarate



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 30min
  • Timp de gatit: 25min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

O alta reteta scrisa de mine cu multi ani in urma in caietul cu retete, sunt aceste cornuri absolut minunate, pe care le fac destul de des. Baiatul meu le adora, pentru pachetelul de la scoala sunt numai bune deoarece sunt putin sarate si foarte pufoase. Mai nou si sotul s-a abonat, asa ca n-am decat sa ma pun la treaba deoarece trec rapid la cat de bune sunt.
Reteta preluata de la lauralaurentiu.ro

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se amesteca drojdia si zaharul si se dilueaza cu putina apa calduta din totalul de 300ml si se framanta cu toate ingredientele.
  2. Dupa framantare aluatul trebuie sa fie elastic, daca este nevoie se mai pot pune 1-2 linguri de faina sau 1-2 linguri de apa
  3. Aluatul se pune la dospit pentru 30min
  4. Se incalzeste cuptorul la 180°C
  5. Aluatul se pune pe planul de lucru uns cu putin ulei si se imparte in 8 sau 12 mingiute egale
  6. Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata si se ruleaza, apoi se rasuceste si se innoada
  7. Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie
  8. Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati
  9. Cornurile se ruleaza incepand cu partea mai lata
  10. Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt
  11. Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se ung cu o pensula pentru bucatarie cornurile
  12. Se presara sare grunjoasa si se lasa 5-10min la loc caldut, apoi se coc la 180°C pentru 25min pana se rumenesc frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile