Paine sau lipii naan cu unt si usturoi

Paine 4065 Ultima actualizare: Nov 20, 2023 Creat: Jan 24, 2021
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 1h 40min
  • Timp de gatit: 24min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Paine naan, painici sau lipii naan, lipii la tigaie cu crusta moala si pufoase in interior. Cele mai bune lipii pe care le-am facut vreodata sunt moi si satioase, pot fi servite cu diferite sosuri pregatite acasa sau servite ca atare langa un fel de mancare preferat. Aceste painici se ung cu unt topit cat sunt inca fierbinti, se presara usturoi presat si frunze tocate de patrunjel, pentru un gust desavarsit. Recomand si aceasta reteta de Lipii pentru shaorma facute in casa

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele caldut, zaharul si drojdia, se amesteca de cateva ori si se lasa 10min pentru activarea drojdiei
  2. Se adauga praful de copt, sarea, iaurtul si oul batut, compozitia se amesteca cu telul de cateva ori apoi se pune faina cernuta si untul
  3. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si elastic. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit intre 1h-1h 30min, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul
  4. Pe planul de lucru se presara faina, aluatul dopsit se imparte in 6 parti egale daca doriti sa faceti paine naan sau in 12 parti egale daca doriti sa faceti lipii naan
  5. Bucatile de aluat se framanta sub forma unor painici, bile, apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa dospit 30min
  6. Painicile dospite se intind cu sucitorul in forma ovala, pentru paine cu o grosime de 0,5cm iar pentru lipii ceva mai subtiri, apoi se pun in tigaia incinsa
  7. Pentru lipii 1min pe fiecare parte, pentru paine 2-3min pe fiecare parte
  8. Painea naan sau lipiile naan se ung cu unt topit imediat ce au fost scoase de la rumenit, apoi se presara usturoi presat si frunze de patrunjel

Paine sau lipii naan cu unt si usturoi



  • Portii: 12
  • Timp de preparare: 1h 40min
  • Timp de gatit: 24min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Paine naan, painici sau lipii naan, lipii la tigaie cu crusta moala si pufoase in interior. Cele mai bune lipii pe care le-am facut vreodata sunt moi si satioase, pot fi servite cu diferite sosuri pregatite acasa sau servite ca atare langa un fel de mancare preferat. Aceste painici se ung cu unt topit cat sunt inca fierbinti, se presara usturoi presat si frunze tocate de patrunjel, pentru un gust desavarsit. Recomand si aceasta reteta de Lipii pentru shaorma facute in casa

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune laptele caldut, zaharul si drojdia, se amesteca de cateva ori si se lasa 10min pentru activarea drojdiei
  2. Se adauga praful de copt, sarea, iaurtul si oul batut, compozitia se amesteca cu telul de cateva ori apoi se pune faina cernuta si untul
  3. Aluatul se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si elastic. Se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la dospit intre 1h-1h 30min, sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul
  4. Pe planul de lucru se presara faina, aluatul dopsit se imparte in 6 parti egale daca doriti sa faceti paine naan sau in 12 parti egale daca doriti sa faceti lipii naan
  5. Bucatile de aluat se framanta sub forma unor painici, bile, apoi se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa dospit 30min
  6. Painicile dospite se intind cu sucitorul in forma ovala, pentru paine cu o grosime de 0,5cm iar pentru lipii ceva mai subtiri, apoi se pun in tigaia incinsa
  7. Pentru lipii 1min pe fiecare parte, pentru paine 2-3min pe fiecare parte
  8. Painea naan sau lipiile naan se ung cu unt topit imediat ce au fost scoase de la rumenit, apoi se presara usturoi presat si frunze de patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile