- Portii: 4
- Timp de preparare: 3h
- Timp de gatit: 3h 20min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Aceasta reteta de paine fara framantare este cred cea mai usoara, simpla si rapida reteta pe care o poti incerca la tine acasa. Puteti vedea in galeria de poze de mai sus, pasii pe care i-am urmat si cat de simplu poti obtine o paine de casa cu miez moale si coaja crocanta.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- Puneti faina, sarea si drojdia uscata intr-un vas pentru framantare, adaugati apa calduta
- Cu o lingura de lemn amestecati aluatul pentru 2-3min, rezulta un aluat moale si lipicios(vezi poza din galeria foto de mai sus)
- Acoperiti vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si lasati aluatul la dospit 3h intr-un loc cald ferit de curenti de aer rece
- Cand timpul pentru dospire se apropie de sfarsit aprox 30m, incalziti cuptorul la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos, puneti oala de fonta cu tot cu capac in cuptor, oala trebuie sa fie foarte fierbinte inainte sa puneti aluatul in ea
- Presarati faina pe planul de lucru, puneti aluatul pentru paine si cu ajutorul unei palete pentru aluat aduceti in mijloc marginile aluatului astfel incat sa-i dati o forma rotunda( vezi galeria foto), rasturnati aluatul pe hartia de copt, partea neteda trebuie sa fie deasupra, partea mai putin neteda trebuie sa fie pe fundul oalei
- Scoateti oala de fonta de la cuptor, folositi manusi pentru bucatarie deoarece oala este extrem de fierbinte, luati cele patru colturi ale hartiei de copt si puneti aluatul in oala, puneti capacul(nu uitati de manusi) si introduceti oala de fonta pentru 35min in cuptorul incins
- Dupa 35min, luati capacul de la oala si mai lasati painea la cuptor pentru 15-20min pana se rumeneste frumos, in tot acest timp temperatura ramane setata la 230°C
- Painea coapta si frumos rumenita se scoate pe un gratar metalic si se lasa la racit
Paine de casa fara framantare, reteta simpla si rapida
- Portii: 4
- Timp de preparare: 3h
- Timp de gatit: 3h 20min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Aceasta reteta de paine fara framantare este cred cea mai usoara, simpla si rapida reteta pe care o poti incerca la tine acasa. Puteti vedea in galeria de poze de mai sus, pasii pe care i-am urmat si cat de simplu poti obtine o paine de casa cu miez moale si coaja crocanta.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- Puneti faina, sarea si drojdia uscata intr-un vas pentru framantare, adaugati apa calduta
- Cu o lingura de lemn amestecati aluatul pentru 2-3min, rezulta un aluat moale si lipicios(vezi poza din galeria foto de mai sus)
- Acoperiti vasul cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si lasati aluatul la dospit 3h intr-un loc cald ferit de curenti de aer rece
- Cand timpul pentru dospire se apropie de sfarsit aprox 30m, incalziti cuptorul la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos, puneti oala de fonta cu tot cu capac in cuptor, oala trebuie sa fie foarte fierbinte inainte sa puneti aluatul in ea
- Presarati faina pe planul de lucru, puneti aluatul pentru paine si cu ajutorul unei palete pentru aluat aduceti in mijloc marginile aluatului astfel incat sa-i dati o forma rotunda( vezi galeria foto), rasturnati aluatul pe hartia de copt, partea neteda trebuie sa fie deasupra, partea mai putin neteda trebuie sa fie pe fundul oalei
- Scoateti oala de fonta de la cuptor, folositi manusi pentru bucatarie deoarece oala este extrem de fierbinte, luati cele patru colturi ale hartiei de copt si puneti aluatul in oala, puneti capacul(nu uitati de manusi) si introduceti oala de fonta pentru 35min in cuptorul incins
- Dupa 35min, luati capacul de la oala si mai lasati painea la cuptor pentru 15-20min pana se rumeneste frumos, in tot acest timp temperatura ramane setata la 230°C
- Painea coapta si frumos rumenita se scoate pe un gratar metalic si se lasa la racit
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine