Muschiulet de porc si ciuperci champignon brune in sos de smantana

Porc 2264 Ultima actualizare: Nov 03, 2020 Creat: Oct 09, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Muschiul de porc este o carne foarte frageda si se gateste extrem de repede. Este o carne mai seaca, de aceea este indicat sa-l pregatim alaturi de o garnitura mai suculenta. Eu il pregatesc fie la cuptor sub forma de rulada umplut cu legume sau  tras in unt la tigaie alaturi de o garnitura delicioasa de ciuperci champignon brune in sos de smantana. O reteta minunata pentru o cina rapida si gustoasa.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru muschiulet
  • Ingrediente pentru sos

Mod de preparare

  1. Punem untul la topit intr-o tigaie
  2. Muschiuletul de porc taiat rondele de aproximativ 2cm se prajeste in unt 3-4min pe fiecare parte
  3. Oprim focul si condimentam cu sare si piper dupa gust
  4. Pentru sosul de ciuperci, vom topi untul, punem ciupercile bine spalate si taiate felii mai groase sau bucati nu foarte mici, cum va place, ciupercile champignon brune nu se decojesc, condimentam cu sare si piper dupa gust
  5. Ciupercile se tin pe foc pana scade apa dar nu chiar de tot, apoi punem smantana, usturoiul si mai fierbem pana cand sosul se ingroasa, cateva minute nu mai mult
  6. Punem sosul de ciuperci pe un platou mai adanc, muschiul de porc deasupra, ornam cu cateva frunze de patrunjel

Muschiulet de porc si ciuperci champignon brune in sos de smantana



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Muschiul de porc este o carne foarte frageda si se gateste extrem de repede. Este o carne mai seaca, de aceea este indicat sa-l pregatim alaturi de o garnitura mai suculenta. Eu il pregatesc fie la cuptor sub forma de rulada umplut cu legume sau  tras in unt la tigaie alaturi de o garnitura delicioasa de ciuperci champignon brune in sos de smantana. O reteta minunata pentru o cina rapida si gustoasa.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem untul la topit intr-o tigaie
  2. Muschiuletul de porc taiat rondele de aproximativ 2cm se prajeste in unt 3-4min pe fiecare parte
  3. Oprim focul si condimentam cu sare si piper dupa gust
  4. Pentru sosul de ciuperci, vom topi untul, punem ciupercile bine spalate si taiate felii mai groase sau bucati nu foarte mici, cum va place, ciupercile champignon brune nu se decojesc, condimentam cu sare si piper dupa gust
  5. Ciupercile se tin pe foc pana scade apa dar nu chiar de tot, apoi punem smantana, usturoiul si mai fierbem pana cand sosul se ingroasa, cateva minute nu mai mult
  6. Punem sosul de ciuperci pe un platou mai adanc, muschiul de porc deasupra, ornam cu cateva frunze de patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile