Mini baghete, painici, chifle fara framantare

Paine 723 Ultima actualizare: Mar 20, 2021 Creat: Jan 25, 2021
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 45min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Mini baghete fara framantare, chifle din aluat de paine, painici, moi si pufoase, cu miez moale si coaja putin crocanta. Aceste baghete sunt excelente servite simplu cu unt la mic dejun sau servite tip sandwich cu sunca, rosii si cateva frunze de salata verde. Imi place cum au iesit sunt exact pe gustul nostru! Recomand si aceasta reteta de Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, zaharul, sarea si drojdia se amesteca de cateva ori apoi se toarna apa calduta, compozitia se amesteca cu o lingura de lemn pana cand aluatul devine lipicios, nu trebuie insistat foarte mult, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum arata aluatul pe care l-am amestecat fix 3min, vasul se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 2h la temperatura camerei
  2. Se presara faina pe planul de lucru, aluatul se rastoarna folosind o paleta pentru aluat umezita in prealabil in apa calduta
  3. Cu degetele umezite in apa calduta se aduc fasii de aluat in mijloc pana cand se formeaza o bila apoi se taie in 6 parti egale
  4. Pentru formarea chiflelor se procedeaza la fel, se aduc fasii de aluat la mijloc pana cand obtineti o bila mai mica, apoi se intoarce cu partea de sus in jos
  5. Chiflele astfel formate se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
  6. Se incalzeste cuptorul la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Punem hartie de copt in tava mare de la cuptor, stropim hartia cu putin ulei de masline
  8. Pentru formarea baghetelor procedam astfel, cu degetele umezite apasam aluatul in forma ovala apoi rulam
  9. Mini baghetele se pun in tava se acopera cu folie alimentara si se lasa la dopsit 30min
  10. Dupa 30min, ungem baghetele cu ulei de masline si le crestam pe lungime
  11. Baghetele se coc 20-25min la 230°C

Mini baghete, painici, chifle fara framantare



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 45min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Mini baghete fara framantare, chifle din aluat de paine, painici, moi si pufoase, cu miez moale si coaja putin crocanta. Aceste baghete sunt excelente servite simplu cu unt la mic dejun sau servite tip sandwich cu sunca, rosii si cateva frunze de salata verde. Imi place cum au iesit sunt exact pe gustul nostru! Recomand si aceasta reteta de Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida

Pofta buna si spor la lucru!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune faina, zaharul, sarea si drojdia se amesteca de cateva ori apoi se toarna apa calduta, compozitia se amesteca cu o lingura de lemn pana cand aluatul devine lipicios, nu trebuie insistat foarte mult, in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum arata aluatul pe care l-am amestecat fix 3min, vasul se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit 2h la temperatura camerei
  2. Se presara faina pe planul de lucru, aluatul se rastoarna folosind o paleta pentru aluat umezita in prealabil in apa calduta
  3. Cu degetele umezite in apa calduta se aduc fasii de aluat in mijloc pana cand se formeaza o bila apoi se taie in 6 parti egale
  4. Pentru formarea chiflelor se procedeaza la fel, se aduc fasii de aluat la mijloc pana cand obtineti o bila mai mica, apoi se intoarce cu partea de sus in jos
  5. Chiflele astfel formate se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 15min la temperatura camerei
  6. Se incalzeste cuptorul la 230°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Punem hartie de copt in tava mare de la cuptor, stropim hartia cu putin ulei de masline
  8. Pentru formarea baghetelor procedam astfel, cu degetele umezite apasam aluatul in forma ovala apoi rulam
  9. Mini baghetele se pun in tava se acopera cu folie alimentara si se lasa la dopsit 30min
  10. Dupa 30min, ungem baghetele cu ulei de masline si le crestam pe lungime
  11. Baghetele se coc 20-25min la 230°C

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile