Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida

Paine 7074 Ultima actualizare: Jan 28, 2021 Creat: Jan 28, 2021
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Baghete de casa, o reteta simpla si rapida de paine facuta in casa cu miez pufos si coaja crocanta. Aveti nevoie de cateva ingrediente, faina, apa, sare si drojdie si un timp redus de lucru pentru a obtine cele mai bune baghete facute in casa. Recomad si aceasta reteta de Mini baghete, painici, chifle fara framantare

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 3 baghete

Mod de preparare

  1. Punem faina in vasul robotului, adaugam sarea si drojdia, amestecam de 2-3 ori apoi adaugam apa calduta
  2. Pornim robotul si framantam aluatul 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
  3. Punem aluatul framantat in vasul pentru dospire il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit 40min, intr-un loc caldut
  4. Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul dospit apoi cu ajutorul palmelor presam aluatul pana obtinem un dreptunghi
  5. Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi rulam fiecare parte(vezi galeria foto de mai sus)
  6. Presam fiecare bucata rulata de aluat in forma dreptunghiulara
  7. Pliem un sfert din latura lunga peste aluat si presam usor, pliem pana la jumatate si presam apoi pliem pentru a treia oara si sigilam foarte bine ruloul obtinut
  8. Franzela, se ruleaza pe planul de lucru cu o lungime de 26cm, aproximativ
  9. Intr-o tava ceva mai mare, eu am folosit tava de la cuptor, punem un prosop curat de bucatarie, pudram prosopul cu putina faina, asezam baghetele apoi tragem prosopul dupa fiecare bagheta pana le apropiem intre ele, in galeria de poze puteti vedea cum am procedat, pudram baghetele cu putina faina
  10. Acoperim tava cu folie alimentara si lasam baghetele la dospit 20min, la temperatura camerei
  11. Intre timp incalzim cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  12. Punem putina faina in tava pentru copt, asezam baghetele si cu un cutit bine ascutit facem 3-4 incizii oblice
  13. Acoperim tava cu cea de-a doua tava a cuptorului electric sau puteti folosi doua tavi identice ca dimensiune si punem baghetele la cuptor pentru 20min, dupa 20min descoperim tava, adica luam tava pe care am folosit-o drept capac si mai lasam baghetele la cuptor 15-20min, pana se rumenesc frumos

Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida



  • Portii: 6
  • Timp de preparare: 1h
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Baghete de casa, o reteta simpla si rapida de paine facuta in casa cu miez pufos si coaja crocanta. Aveti nevoie de cateva ingrediente, faina, apa, sare si drojdie si un timp redus de lucru pentru a obtine cele mai bune baghete facute in casa. Recomad si aceasta reteta de Mini baghete, painici, chifle fara framantare

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem faina in vasul robotului, adaugam sarea si drojdia, amestecam de 2-3 ori apoi adaugam apa calduta
  2. Pornim robotul si framantam aluatul 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
  3. Punem aluatul framantat in vasul pentru dospire il acoperim cu folie alimentara si il lasam la dospit 40min, intr-un loc caldut
  4. Punem putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul dospit apoi cu ajutorul palmelor presam aluatul pana obtinem un dreptunghi
  5. Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi rulam fiecare parte(vezi galeria foto de mai sus)
  6. Presam fiecare bucata rulata de aluat in forma dreptunghiulara
  7. Pliem un sfert din latura lunga peste aluat si presam usor, pliem pana la jumatate si presam apoi pliem pentru a treia oara si sigilam foarte bine ruloul obtinut
  8. Franzela, se ruleaza pe planul de lucru cu o lungime de 26cm, aproximativ
  9. Intr-o tava ceva mai mare, eu am folosit tava de la cuptor, punem un prosop curat de bucatarie, pudram prosopul cu putina faina, asezam baghetele apoi tragem prosopul dupa fiecare bagheta pana le apropiem intre ele, in galeria de poze puteti vedea cum am procedat, pudram baghetele cu putina faina
  10. Acoperim tava cu folie alimentara si lasam baghetele la dospit 20min, la temperatura camerei
  11. Intre timp incalzim cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  12. Punem putina faina in tava pentru copt, asezam baghetele si cu un cutit bine ascutit facem 3-4 incizii oblice
  13. Acoperim tava cu cea de-a doua tava a cuptorului electric sau puteti folosi doua tavi identice ca dimensiune si punem baghetele la cuptor pentru 20min, dupa 20min descoperim tava, adica luam tava pe care am folosit-o drept capac si mai lasam baghetele la cuptor 15-20min, pana se rumenesc frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile