- Portii: 3
- Timp de preparare: 1h 15min
- Timp de gatit: 40min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Recent am incercat o reteta de baghete frantuzesti, mi-a placut tare mult cum au iesit! Pentru ca ne place painea facuta in casa m-am gandit sa dublez ingredientele si sa fac cateva franzele de casa. Modul de preparare si coacere este acelasi doar ca aluatul se imparte in trei parti. Va recomand sa incercati aceasta reteta de franzela care nu se faramiteaza si se taie excelent. Reteta pentru baghete de casa frantuzesti o gasiti aici Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida
Mod de preparare
- In vasul robotului se pune faina, drojdia uscata si sarea, se amesteca de 2-3 ori apoi se adauga apa calduta
- Aluatul pentru paine se framanta la robot aproximativ 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
- Punem aluatul framantat in vasul pentru dospire, acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 40min, la temperatura camerei
- Se presara putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si cu ajutorul palmelor presam aluatul pana obtinem un dreprunghi de aproximativ un deget grosime
- Aluatul se imparte in trei parti egale, apoi fiecare parte se ruleaza(vezi galeria foto de mai sus)
- Presam fiecare rulou in forma dreptunghiulara
- Pliem putin din latura lunga si presam usor, pliem din nou si presam, continuam in acelasi mod pana obtinem un rulou, apoi cu ajutorul degetelor sigilam foarte bine ruloul obtinut
- Franzela se ruleaza pe planul de lucru cu o lungime de 26cm
- In tava cuptorului se pune un prosop curat de bucatarie, pudram prosopul cu putina faina, asezam franzela, apoi tragem prosopul dupa fiecare franzela pana le apropriem intre ele, pudram franzelele cu putina faina, acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit 20min intr-un loc caldut
- Intre timp incalzim cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos
- Scoatem franzelele din tava cu tot cu prosopul de bucatarie, pudram cu putina faina tava in care le-am tinut la dospit, asezam painea si cu un cutit bine ascutit facem 4 incizii oblice
- Acoperim tava cu cea de-a doua tava a cuptorului electric si punem franzelele la cuptor pentru 20min, dupa 20min scoatem tavile, luam tava folosita drept capac si punem din nou franzelele la cuptor pentru inca 15-20min
Franzela de casa, reteta simpla si rapida
- Portii: 3
- Timp de preparare: 1h 15min
- Timp de gatit: 40min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Recent am incercat o reteta de baghete frantuzesti, mi-a placut tare mult cum au iesit! Pentru ca ne place painea facuta in casa m-am gandit sa dublez ingredientele si sa fac cateva franzele de casa. Modul de preparare si coacere este acelasi doar ca aluatul se imparte in trei parti. Va recomand sa incercati aceasta reteta de franzela care nu se faramiteaza si se taie excelent. Reteta pentru baghete de casa frantuzesti o gasiti aici Baghete de casa frantuzesti, reteta simpla si rapida
Ingrediente
Mod de preparare
- In vasul robotului se pune faina, drojdia uscata si sarea, se amesteca de 2-3 ori apoi se adauga apa calduta
- Aluatul pentru paine se framanta la robot aproximativ 10-15min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului
- Punem aluatul framantat in vasul pentru dospire, acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la dospit 40min, la temperatura camerei
- Se presara putina faina pe planul de lucru, rasturnam aluatul si cu ajutorul palmelor presam aluatul pana obtinem un dreprunghi de aproximativ un deget grosime
- Aluatul se imparte in trei parti egale, apoi fiecare parte se ruleaza(vezi galeria foto de mai sus)
- Presam fiecare rulou in forma dreptunghiulara
- Pliem putin din latura lunga si presam usor, pliem din nou si presam, continuam in acelasi mod pana obtinem un rulou, apoi cu ajutorul degetelor sigilam foarte bine ruloul obtinut
- Franzela se ruleaza pe planul de lucru cu o lungime de 26cm
- In tava cuptorului se pune un prosop curat de bucatarie, pudram prosopul cu putina faina, asezam franzela, apoi tragem prosopul dupa fiecare franzela pana le apropriem intre ele, pudram franzelele cu putina faina, acoperim tava cu folie alimentara si lasam la dospit 20min intr-un loc caldut
- Intre timp incalzim cuptorul la 250°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus si jos
- Scoatem franzelele din tava cu tot cu prosopul de bucatarie, pudram cu putina faina tava in care le-am tinut la dospit, asezam painea si cu un cutit bine ascutit facem 4 incizii oblice
- Acoperim tava cu cea de-a doua tava a cuptorului electric si punem franzelele la cuptor pentru 20min, dupa 20min scoatem tavile, luam tava folosita drept capac si punem din nou franzelele la cuptor pentru inca 15-20min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine