Fasole cu ciolan afumat

Porc 4600 Ultima actualizare: Nov 14, 2019 Creat: Oct 04, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Fasolea cu ciolan este cel mai cunoscut si indragit fel de mancare de la noi din tara. Se consuma in orice perioada a anului si din fericire se gateste foarte usor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala si se lasa la inmuiat pana a doua zi dimineata, pentru a fierbe mai repede
  2. Intr-o oala se pune apa rece se pune fasolea la fiert cand da in clocot se arunca apa si se inlocuieste cu alta fierbinte se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Ciolanul se taie bucati si se opareste in apa clocotita
  4. Ceapa tocata marunt se inabuse in 2 linguri de ulei si 5-6 linguri apa se adauga bulionul si se lasa la fiert pentru 3min
  5. Se pune ciolanul, fasolea strecurata, condimentele , usturoiul si pasta de ardei, se completeaza cu apa fierbinte si se lasa la fiert
  6. Cand carnea si fasolea sunt fierte se opreste focul si se pune frunze de marar si patrunjel tocat
  7. Fasolea poate fi servita cu muraturi si ceapa rosie

Fasole cu ciolan afumat



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 2h 30
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Fasolea cu ciolan este cel mai cunoscut si indragit fel de mancare de la noi din tara. Se consuma in orice perioada a anului si din fericire se gateste foarte usor.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala si se lasa la inmuiat pana a doua zi dimineata, pentru a fierbe mai repede
  2. Intr-o oala se pune apa rece se pune fasolea la fiert cand da in clocot se arunca apa si se inlocuieste cu alta fierbinte se lasa la fiert la foc potrivit
  3. Ciolanul se taie bucati si se opareste in apa clocotita
  4. Ceapa tocata marunt se inabuse in 2 linguri de ulei si 5-6 linguri apa se adauga bulionul si se lasa la fiert pentru 3min
  5. Se pune ciolanul, fasolea strecurata, condimentele , usturoiul si pasta de ardei, se completeaza cu apa fierbinte si se lasa la fiert
  6. Cand carnea si fasolea sunt fierte se opreste focul si se pune frunze de marar si patrunjel tocat
  7. Fasolea poate fi servita cu muraturi si ceapa rosie

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile