Fasole batuta cu ceapa calita si boia de ardei dulce

Fara carne 3213 Ultima actualizare: Feb 13, 2020 Creat: Feb 05, 2020
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Fasolea batuta este o mancare hranitoare si consistenta, merge foarte bine in post dar nu numai. Fara prea multe prezentari cred ca este o mancare apreciata de toata lumea. Poate fi servita alaturi de carnaciori afumati si prajiti sau orice alta afumatura care este pe placul vostru si bineinteles cateva muraturi asortate.

Pofta buna!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru fasole
  • Ingrediente pentru ceapa calita

Mod de preparare

  1. Se alege fasolea si se spala in doua, trei ape. Se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, se lasa la fiert aprox 20min dupa ce apa a inceput sa fiarba
  2. Se scurge si se pune la fiert in apa clocotita in care am pus in prealabil dupa ce au fost spalate si curatate, legumele intregi morcovul, patrunjelul, ceapa si frunza de dafin sare dupa gust si putin piper negru macinat, se lasa la fiert aprox 2h sau pana cand fasolea este bine fiarta
  3. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii, se mai adauga putina apa clocotita
  4. Se scot legumele fierte, fasolea boabe se strecoara si se bate cu ustensila pentru piure, separat pastram putina zeama ramasa de la fiert, in cazul in care fasolea dupa ce a fost batuta iese prea vartoasa se mai poate completa zeama fierbinte
  5. Pentru ceapa calita vom proceda in felul urmator, punem uleiul la incalzit intr-o craticioara adaugam ceapa taiata solzisori si o calim la foc mic aprox 1-2min nu mai mult dupa care vom adauga boiaua de ardei dulce si mai calim cateva secunde, boiaua de ardei calita in exces devine amara, asa ca fiti cu ochii pe ea.
  6. Cu ajutorul unei linguri colectam uleiul de la ceapa calita si il punem in fasole, amestecam bine, daca este nevoie mai adaugam sare si piper dupa gust
  7. Fasolea batuta se serveste fierbinte cu ceapa calita si cateva muraturi

Fasole batuta cu ceapa calita si boia de ardei dulce



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Fasolea batuta este o mancare hranitoare si consistenta, merge foarte bine in post dar nu numai. Fara prea multe prezentari cred ca este o mancare apreciata de toata lumea. Poate fi servita alaturi de carnaciori afumati si prajiti sau orice alta afumatura care este pe placul vostru si bineinteles cateva muraturi asortate.

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se alege fasolea si se spala in doua, trei ape. Se scurge si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, se lasa la fiert aprox 20min dupa ce apa a inceput sa fiarba
  2. Se scurge si se pune la fiert in apa clocotita in care am pus in prealabil dupa ce au fost spalate si curatate, legumele intregi morcovul, patrunjelul, ceapa si frunza de dafin sare dupa gust si putin piper negru macinat, se lasa la fiert aprox 2h sau pana cand fasolea este bine fiarta
  3. Daca apa scade prea mult in timpul fierberii, se mai adauga putina apa clocotita
  4. Se scot legumele fierte, fasolea boabe se strecoara si se bate cu ustensila pentru piure, separat pastram putina zeama ramasa de la fiert, in cazul in care fasolea dupa ce a fost batuta iese prea vartoasa se mai poate completa zeama fierbinte
  5. Pentru ceapa calita vom proceda in felul urmator, punem uleiul la incalzit intr-o craticioara adaugam ceapa taiata solzisori si o calim la foc mic aprox 1-2min nu mai mult dupa care vom adauga boiaua de ardei dulce si mai calim cateva secunde, boiaua de ardei calita in exces devine amara, asa ca fiti cu ochii pe ea.
  6. Cu ajutorul unei linguri colectam uleiul de la ceapa calita si il punem in fasole, amestecam bine, daca este nevoie mai adaugam sare si piper dupa gust
  7. Fasolea batuta se serveste fierbinte cu ceapa calita si cateva muraturi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile