Ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas

Ciorbe 6951 Ultima actualizare: Feb 07, 2020 Creat: Nov 18, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas, o ciorba pe care eu nu pot refuza niciodata si pe care o pregatesc indiferent de anotimp, cand mi-e pofta o fac si gata! La aceasta ciorba eu fac si rantas, este buna si fara dar eu cred ca si rantasul are rolul lui si da un gust aparte acestui preparat foarte cunoscut in randul gospodinelor. Musai servita cu ceapa rosie si ardei iute!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciorba
  • Ingrediente pentru rantas

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala in doua, trei ape si apoi se pune la fiert in apa rece pentru 20min
  2. Intr-o oala punem 3l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba punem zarzavaturile taiate cubulete, ceapa o punem intreaga.
  3. Afumatura se taie fasii sau cubulete cum va place si se pune la fiert impreuna cu zarzavaturile, daca este nevoie spumati
  4. Dupa ce fasolea boabe a fiert 20min, se strecoara si se pune in oala cu ciorba, se pune sare dupa gust si o frunza de dafin
  5. Ciorba se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h
  6. Pentru rantas aveti nevoie de o craticioara mica sau o tigaie mai mica
  7. Se pun cele 3 linguri de ulei in tigaie, cand uleiul este incins se pune faina se amesteca de cateva ori pana cand faina isi schimba putin culoarea, se pune si o lingurita de boia si se mai caleste foarte putin, toata operatiunea nu dureaza mai mult de 1min
  8. Rantasul se toarna in ciorba care inca este pe foc si se mai fierbe 10min( cand puneti rantasul in ciorba amestecati de cateva ori cu o lingura de lemn altfel rantasul o sa ramana cocoloase)
  9. Se opreste focul si se pun cateva frunze de telina

Ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas, o ciorba pe care eu nu pot refuza niciodata si pe care o pregatesc indiferent de anotimp, cand mi-e pofta o fac si gata! La aceasta ciorba eu fac si rantas, este buna si fara dar eu cred ca si rantasul are rolul lui si da un gust aparte acestui preparat foarte cunoscut in randul gospodinelor. Musai servita cu ceapa rosie si ardei iute!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fasolea boabe se spala in doua, trei ape si apoi se pune la fiert in apa rece pentru 20min
  2. Intr-o oala punem 3l de apa la fiert, cand apa a inceput sa fiarba punem zarzavaturile taiate cubulete, ceapa o punem intreaga.
  3. Afumatura se taie fasii sau cubulete cum va place si se pune la fiert impreuna cu zarzavaturile, daca este nevoie spumati
  4. Dupa ce fasolea boabe a fiert 20min, se strecoara si se pune in oala cu ciorba, se pune sare dupa gust si o frunza de dafin
  5. Ciorba se lasa la fiert la foc potrivit aprox 2h
  6. Pentru rantas aveti nevoie de o craticioara mica sau o tigaie mai mica
  7. Se pun cele 3 linguri de ulei in tigaie, cand uleiul este incins se pune faina se amesteca de cateva ori pana cand faina isi schimba putin culoarea, se pune si o lingurita de boia si se mai caleste foarte putin, toata operatiunea nu dureaza mai mult de 1min
  8. Rantasul se toarna in ciorba care inca este pe foc si se mai fierbe 10min( cand puneti rantasul in ciorba amestecati de cateva ori cu o lingura de lemn altfel rantasul o sa ramana cocoloase)
  9. Se opreste focul si se pun cateva frunze de telina

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile