- Portii: 3
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 45min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune
Ingrediente
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C , selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
- Cotletul de porc taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina
- Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se asaza in tava. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, lichidul fierbinte se toarna cu grija la marginea tavii
- Peste carnea de porc se pun felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea, acum se pun si crengutele de cimbru
- Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
- Pentru rumenire, in ultimele 5-10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
- Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire
Cotlet de porc in bere la cuptor
- Portii: 3
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 45min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune
Ingrediente
Mod de preparare
- Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C , selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
- Cotletul de porc taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina
- Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se asaza in tava. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, lichidul fierbinte se toarna cu grija la marginea tavii
- Peste carnea de porc se pun felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea, acum se pun si crengutele de cimbru
- Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
- Pentru rumenire, in ultimele 5-10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
- Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Porc