Cotlet de porc in bere la cuptor - reteta video

Porc 4568 Ultima actualizare: Nov 13, 2024 Creat: Sep 18, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune

Reteta video:

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C, selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
  2. Cotletul de porc cu os taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina, inainte de a fi puse in tigaie se indeparteaza excesul de faina
  3. Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, se lasa sa dea doua, trei clocote, lichidul fierbinte se toarna in vasul pentru cuptor, apoi se aseaza si feliile de cotlet de porc cu os
  4. Peste carnea de porc se pun crengutele de cimbru uscat si felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea
  5. Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
  6. Pentru rumenire, in ultimele 10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
  7. Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire

Cotlet de porc in bere la cuptor - reteta video



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 45min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune

Reteta video:

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C, selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
  2. Cotletul de porc cu os taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina, inainte de a fi puse in tigaie se indeparteaza excesul de faina
  3. Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, se lasa sa dea doua, trei clocote, lichidul fierbinte se toarna in vasul pentru cuptor, apoi se aseaza si feliile de cotlet de porc cu os
  4. Peste carnea de porc se pun crengutele de cimbru uscat si felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea
  5. Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
  6. Pentru rumenire, in ultimele 10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
  7. Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile