Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune
Reteta video:
Ingrediente
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C, selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
Cotletul de porc cu os taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina, inainte de a fi puse in tigaie se indeparteaza excesul de faina
Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, se lasa sa dea doua, trei clocote, lichidul fierbinte se toarna in vasul pentru cuptor, apoi se aseaza si feliile de cotlet de porc cu os
Peste carnea de porc se pun crengutele de cimbru uscat si felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea
Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
Pentru rumenire, in ultimele 10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire
Cotlet de porc in bere la cuptor - reteta video
Portii: 3
Timp de preparare: 10min
Timp de gatit: 45min
Calorii: -
Dificultate:
Usor
Cotlet de porc cu os gatit in bere la cuptor, reteta simpla de friptura suculenta si aromata gatita in bere. Un preparat rapid si gustos ce poate fi servit la pranz sau cina cu diferite garnituri, cartofi natur, piure, legume la tigaie sau la grill ori alaturi de o salata de cruditati. Recomand si reteta de Cotlet de porc cu sos de smantana cu ciuperci champignon brune
Reteta video:
Ingrediente
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180-190°C, selectati programul cu ventilatie la cuptorul electric
Cotletul de porc cu os taiat in felii groase de 1cm se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper, apoi se da prin faina, inainte de a fi puse in tigaie se indeparteaza excesul de faina
Bucatile de carne se rumenesc usor, aprox 1-2min pe fiecare parte in uleiul incins, apoi se scot pe o farfurie. In uleiul incins ramas in tigaie se toarna 500ml de bere, se lasa sa dea doua, trei clocote, lichidul fierbinte se toarna in vasul pentru cuptor, apoi se aseaza si feliile de cotlet de porc cu os
Peste carnea de porc se pun crengutele de cimbru uscat si felii de ceapa, practic se formeaza un strat care acopera carnea
Se introduce tava la cuptor si se lasa aprox 20min sau pana cand vedem ca ceapa incepe sa se rumeneasca. Se scoate tava de la cuptor si se indeparteaza stratul de ceapa printre feliile de carne, se introduce din nou tava la cuptor
Pentru rumenire, in ultimele 10min setam la cuptor programul grill si marim temperatura la 210-220°C
Usturoiul feliat se poate pune in ultimele minute cand friptura este inca la cuptor sau inainte de servire