Cornuri pufoase pentru hotdog

Paine 529 Ultima actualizare: Jul 01, 2020 Creat: Jun 27, 2020
  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 45min
  • Timp de gatit: 40min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Sunt cele mai bune cornuri pentru hotdog facute in casa. Ies moi, pufoase numai bune de umplut cu crenvursti, mustar si ketchup. Aceste cornuri pot fi umplute si cu cateva felii de friptura ramasa de la pranz la care puteti adauga cateva frunze de salata verde, muraturi sau ce va place.

Ingrediente

  • In plus pentru uns cornurile

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune apa calduta in care se dizolva drojdia impreuna cu zaharul
  2. Adaugam uleiul, laptele caldut si sarea
  3. Pornim robotul la viteza medie pentru framantare si adaugam faina treptat
  4. Framantarea aluatului dureaza aprox 15min sau pana cand vedeti ca aluatul se dezlipeste de pe marginile vasului, scoatem aluatul de la framantat ii dam o forma rotunda, apoi ungem cu ulei de floarea soarelui vasul pentru dospire, ungem si aluatul cu putin ulei, acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si lasam la dospit pentru 1h
  5. Dupa 1h, ungem suprafata de lucru cu putin ulei, rasturnam aluatul dospit si il impartim prima data in 12 parti cat de cat egale
  6. Framantam fiecare parte de aluat sub forma unei bilute, cu sucitorul intindem fiecare biluta(vezi galeria foto) si rulam sub forma unui corn
  7. Cornurile astfel formate se pun la dospit pentru 20min in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Inainte de a fi introduse in cuptor, cornurile se ung cu oul intreg batut si amestecat cu apa calduta
  8. Incalzim cuptorul la 190°C si coacem cornurile pentru hotdog, 40min, la cuptorul electric treapta doi, program caldura sus-jos

Cornuri pufoase pentru hotdog



  • Portii: 12 Persoane
  • Timp de preparare: 1h 45min
  • Timp de gatit: 40min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Sunt cele mai bune cornuri pentru hotdog facute in casa. Ies moi, pufoase numai bune de umplut cu crenvursti, mustar si ketchup. Aceste cornuri pot fi umplute si cu cateva felii de friptura ramasa de la pranz la care puteti adauga cateva frunze de salata verde, muraturi sau ce va place.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. In vasul pentru framantare se pune apa calduta in care se dizolva drojdia impreuna cu zaharul
  2. Adaugam uleiul, laptele caldut si sarea
  3. Pornim robotul la viteza medie pentru framantare si adaugam faina treptat
  4. Framantarea aluatului dureaza aprox 15min sau pana cand vedeti ca aluatul se dezlipeste de pe marginile vasului, scoatem aluatul de la framantat ii dam o forma rotunda, apoi ungem cu ulei de floarea soarelui vasul pentru dospire, ungem si aluatul cu putin ulei, acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie sau folie alimentara si lasam la dospit pentru 1h
  5. Dupa 1h, ungem suprafata de lucru cu putin ulei, rasturnam aluatul dospit si il impartim prima data in 12 parti cat de cat egale
  6. Framantam fiecare parte de aluat sub forma unei bilute, cu sucitorul intindem fiecare biluta(vezi galeria foto) si rulam sub forma unui corn
  7. Cornurile astfel formate se pun la dospit pentru 20min in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Inainte de a fi introduse in cuptor, cornurile se ung cu oul intreg batut si amestecat cu apa calduta
  8. Incalzim cuptorul la 190°C si coacem cornurile pentru hotdog, 40min, la cuptorul electric treapta doi, program caldura sus-jos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile