- Portii: 8
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornuri pufoase cu lapte si unt pentru mic dejun, reteta simpla de cornuri moi din cateva ingrediente simple si accesibile. Cornuri de casa servite langa un ceai aromat sau o cana de lapte, cornuri simple ideale pentru pachetelul de la scoala sau gustare, unse cu unt si gem. Recomad si aceasta reteta de cornuri de brutar, cornuri sarate fara dospire reteta aici Cornuri simple pentru mic dejun fara dospire, reteta rapida pentru cornuri de brutar
Mod de preparare
- Drojdia proaspata se dizolva in 100ml lapte din cantitatea totala de lapte, se adauga 2 linguri de faina din cantitatea totala de faina, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa 5-10min la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pune faina, zaharul, sarea, untul, maiaua pregatita in prealabil si laptele caldut. Aluatul pentru cornuri se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se rastoarna aluatul framantat pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se imparte in 8 bucati cat mai egale, pentru precizie se pot cantari, aprox 115-120g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele obtinute se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min, la temperatura camerei
- Dupa acest timp se ia o bila de aluat si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un triunghi(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu folie sau prosop curat si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa ce cornurile cu lapte si unt au dospit frumos in tava, se ung cu ou batut, apoi se presara seminte de susan
- Cornurile cu lapte si unt se coc 20-25min in cuptorul preincalzit la 200°C
Cornuri pufoase cu lapte si unt
- Portii: 8
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornuri pufoase cu lapte si unt pentru mic dejun, reteta simpla de cornuri moi din cateva ingrediente simple si accesibile. Cornuri de casa servite langa un ceai aromat sau o cana de lapte, cornuri simple ideale pentru pachetelul de la scoala sau gustare, unse cu unt si gem. Recomad si aceasta reteta de cornuri de brutar, cornuri sarate fara dospire reteta aici Cornuri simple pentru mic dejun fara dospire, reteta rapida pentru cornuri de brutar
Ingrediente
Mod de preparare
- Drojdia proaspata se dizolva in 100ml lapte din cantitatea totala de lapte, se adauga 2 linguri de faina din cantitatea totala de faina, se amesteca bine de cateva ori, apoi se lasa 5-10min la temperatura camerei
- In vasul pentru framantare se pune faina, zaharul, sarea, untul, maiaua pregatita in prealabil si laptele caldut. Aluatul pentru cornuri se framanta aprox 10min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
- Se rastoarna aluatul framantat pe planul de lucru presarat in prealabil cu putina faina, apoi se imparte in 8 bucati cat mai egale, pentru precizie se pot cantari, aprox 115-120g/buc
- Fiecare bucata de aluat se framanta in forma de bila. Bilele obtinute se acopera cu folie alimentara sau prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit 20min, la temperatura camerei
- Dupa acest timp se ia o bila de aluat si cu ajutorul unui sucitor se formeaza un triunghi(in galeria de poze de mai sus se poate vedea cum am procedat), apoi se ruleaza de la baza spre varf
- Cornurile obtinute se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt, se acopera cu folie sau prosop curat si se lasa la dospit 20min la temperatura camerei
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Dupa ce cornurile cu lapte si unt au dospit frumos in tava, se ung cu ou batut, apoi se presara seminte de susan
- Cornurile cu lapte si unt se coc 20-25min in cuptorul preincalzit la 200°C
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine