- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 25min
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Cornuri sarate pentru mic dejun, cornuri simpe de casa fara dospire, reteta rapida pentru cornuri de brutar. Recent am descoperit o reteta rapida de cornuri moi si pufoase, perfecte pentru sandwich sau servite simplu cu unt. Sunt gata in aprox 40min, o reteta cu ingrediente simple, care merita incercata. Se pastreaza moi si a doua zi astfel ca le puteti folosi pentru pachetelul de la scoala sau pentru un mic dejun in famile.
Pofta buna si spor la treaba!
Mod de preparare
- Se incalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Intre timp se cantaresc ingredientele si se pregateste tava, aveti nevoie de tava mare de la cuptor
- Se face o maia din 100ml lapte caldut(100ml din cantitatea totala de lapte), zahar si drojdie, se lasa sa stea pentru 10min, apoi se adauga untul topit, faina si sarea. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, daca folositi alt tip de faina si aluatul este lipicios se mai poate adauga 10-15g de faina
- Dupa ce aluatul pentru cornuri este framantat se formeaza o bila care se imparte in doua parti egale. Se presara putina faina pe planul de lucru si se intinde foaia de aluat in forma rotunda cu diametrul de 25cm. Apoi se taie in patru parti egale, astfel obtineti 4 cornuri. Fiecare parte(triunghi) se mai intinde putin cu sucitorul(in galeria de poze de mai sus, puteti observa cat de subtire am intins eu aluatul) apoi se ruleaza de la baza spre varf. Procedam la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat
- Cornurile se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se ung cu lapte, se presara sare grunjoasa si se tin la cuptor pentru 25min
Cornuri simple pentru mic dejun fara dospire, reteta rapida pentru cornuri de brutar
- Portii: 8
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 25min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Cornuri sarate pentru mic dejun, cornuri simpe de casa fara dospire, reteta rapida pentru cornuri de brutar. Recent am descoperit o reteta rapida de cornuri moi si pufoase, perfecte pentru sandwich sau servite simplu cu unt. Sunt gata in aprox 40min, o reteta cu ingrediente simple, care merita incercata. Se pastreaza moi si a doua zi astfel ca le puteti folosi pentru pachetelul de la scoala sau pentru un mic dejun in famile.
Pofta buna si spor la treaba!
Ingrediente
Mod de preparare
- Se incalzeste cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
- Intre timp se cantaresc ingredientele si se pregateste tava, aveti nevoie de tava mare de la cuptor
- Se face o maia din 100ml lapte caldut(100ml din cantitatea totala de lapte), zahar si drojdie, se lasa sa stea pentru 10min, apoi se adauga untul topit, faina si sarea. Aluatul se framanta aprox 10min sau pana cand se dezlipeste de peretii vasului, daca folositi alt tip de faina si aluatul este lipicios se mai poate adauga 10-15g de faina
- Dupa ce aluatul pentru cornuri este framantat se formeaza o bila care se imparte in doua parti egale. Se presara putina faina pe planul de lucru si se intinde foaia de aluat in forma rotunda cu diametrul de 25cm. Apoi se taie in patru parti egale, astfel obtineti 4 cornuri. Fiecare parte(triunghi) se mai intinde putin cu sucitorul(in galeria de poze de mai sus, puteti observa cat de subtire am intins eu aluatul) apoi se ruleaza de la baza spre varf. Procedam la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat
- Cornurile se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt, se ung cu lapte, se presara sare grunjoasa si se tin la cuptor pentru 25min
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Paine