Coaste de porc marinate in bere la cuptor

Porc 1956 Ultima actualizare: Nov 15, 2020 Creat: Nov 15, 2020
  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 24h
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Coaste de porc marinate in bere la cuptor, friptura de porc frageda si suculenta. Poti pregati aceasta reteta de coaste de porc, pentru un pranz de weekend in familie sau o zi speciala. Pe post de garnitura poti pregati aceasta reteta de Rondele de cartofi la cuptor cu usturoi si ierburi aromatice.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru marinata
  • In plus pentru uns coastele de porc la final

Mod de preparare

  1. Se condimenteaza coastele de porc cu ingredientele enumerate pentru marinata, apoi se pun intr-un recipient cu capac(plastic, metal sau vas de yena), ceapa feliata se pune printre bucatile de carne , se toarna berea(lichidul trebuie sa acopere carnea), acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si il punem la frigider pentru 24h
  2. A doua zi, carnea se scoate de la frigider cu cel putin 30min, inainte de a fi pusa la cuptor
  3. Incalzim cuptorul la 200°C , la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Punem coastele de porc in tava, eu folosesc o tava din inox cu capac, turnam putina apa calduta aprox 100-150ml, puneti capacul si introduceti tava la cuptor pentru 1h si 30min, timp in care daca este nevoie mai adaugati din cand in cand putina apa
  5. In ultimele 5-10min, amestecam cele 3 linguri de kethup cu usturoiul granulat, scoatem tava de la cuptor si ungem fiecare bucata de carne
  6. Punem din nou tava la cuptor de data aceasta fara capac, selectam functia grill si tinem friptura cateva minute pana se rumeneste frumos

Coaste de porc marinate in bere la cuptor



  • Portii: 3 Persoane
  • Timp de preparare: 24h
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Coaste de porc marinate in bere la cuptor, friptura de porc frageda si suculenta. Poti pregati aceasta reteta de coaste de porc, pentru un pranz de weekend in familie sau o zi speciala. Pe post de garnitura poti pregati aceasta reteta de Rondele de cartofi la cuptor cu usturoi si ierburi aromatice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Se condimenteaza coastele de porc cu ingredientele enumerate pentru marinata, apoi se pun intr-un recipient cu capac(plastic, metal sau vas de yena), ceapa feliata se pune printre bucatile de carne , se toarna berea(lichidul trebuie sa acopere carnea), acoperim vasul cu capac sau folie alimentara si il punem la frigider pentru 24h
  2. A doua zi, carnea se scoate de la frigider cu cel putin 30min, inainte de a fi pusa la cuptor
  3. Incalzim cuptorul la 200°C , la cuptorul electric selectati programul cu ventilatie
  4. Punem coastele de porc in tava, eu folosesc o tava din inox cu capac, turnam putina apa calduta aprox 100-150ml, puneti capacul si introduceti tava la cuptor pentru 1h si 30min, timp in care daca este nevoie mai adaugati din cand in cand putina apa
  5. In ultimele 5-10min, amestecam cele 3 linguri de kethup cu usturoiul granulat, scoatem tava de la cuptor si ungem fiecare bucata de carne
  6. Punem din nou tava la cuptor de data aceasta fara capac, selectam functia grill si tinem friptura cateva minute pana se rumeneste frumos

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile