Ciorba de conopida cu smantana, reteta fara carne

Ciorbe 4477 Ultima actualizare: Sep 29, 2020 Creat: Feb 01, 2020
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Dupa cum stiti imi plac ciorbele de orice fel cu cat mai multe legume cu atat mai bine iar daca se poate sa fie fara carne si mai bine. Reteta pentru ciorba de conopida se face usor si foarte repede, nu ar trebui sa va tina in bucatarie mai mult de 40min cu tot cu pregatirea ingredientelor, poate fi servita cu smantana si acrita cu otet sau zeama de lamaie dupa preferinte. Recomand si aceasta reteta de Ciorba de legume cu smantana si orez

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Conopida bine spalata se desface in buchetele potrivite pentru ciorba
  2. Se curata, se spala si se toaca cubulete morcovul, ceapa, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul
  3. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga legumele tocate si se calesc aprox 2-3min la foc mic, amestecand din cand in cand
  4. Dupa ce legumele au fost calite se adauga apa fierbinte si se lasa fiert, se pune sare dupa gust, boabe de piper sau piper negru macinat si frunza de dafin, cand ciorba a inceput sa fiarba adaugam conopida, rosia si ardeiul gras taiate cubulete
  5. Ciorba se mai lasa la fiert aprox 15min sau pana cand conopida este fiarta, se pun frunzele de marar tocate fin si se opreste focul
  6. Smantana se pune in ciorba inainte de servire, in oala daca doriti sa consumati toata ciorba la o masa sau in farfurie daca doriti sa pastrati o parte din ciorba la frigider pentru a doua zi

Ciorba de conopida cu smantana, reteta fara carne



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Dupa cum stiti imi plac ciorbele de orice fel cu cat mai multe legume cu atat mai bine iar daca se poate sa fie fara carne si mai bine. Reteta pentru ciorba de conopida se face usor si foarte repede, nu ar trebui sa va tina in bucatarie mai mult de 40min cu tot cu pregatirea ingredientelor, poate fi servita cu smantana si acrita cu otet sau zeama de lamaie dupa preferinte. Recomand si aceasta reteta de Ciorba de legume cu smantana si orez

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Conopida bine spalata se desface in buchetele potrivite pentru ciorba
  2. Se curata, se spala si se toaca cubulete morcovul, ceapa, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul
  3. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga legumele tocate si se calesc aprox 2-3min la foc mic, amestecand din cand in cand
  4. Dupa ce legumele au fost calite se adauga apa fierbinte si se lasa fiert, se pune sare dupa gust, boabe de piper sau piper negru macinat si frunza de dafin, cand ciorba a inceput sa fiarba adaugam conopida, rosia si ardeiul gras taiate cubulete
  5. Ciorba se mai lasa la fiert aprox 15min sau pana cand conopida este fiarta, se pun frunzele de marar tocate fin si se opreste focul
  6. Smantana se pune in ciorba inainte de servire, in oala daca doriti sa consumati toata ciorba la o masa sau in farfurie daca doriti sa pastrati o parte din ciorba la frigider pentru a doua zi

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Ciorbe

Newsletter

Fii la curent cu noutatile