Chiftele marinate din carne de vita servite in sos de rosii cu busuioc si cimbru alaturi de diverse garnituri simple, orez fiert, piure de cartofi, paste sau mamaliguta. O reteta simpla si delicioasa de chiftele marinate pe care o puteti pregati fara prea mult efort pentru pranz sau cina. Recomand si retete de chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur, o gasiti aici Chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur
Spor la lucru si pofta buna!
Mod de preparare
- Intr-un vas mai adanc se amesteca carnea tocata de vita cu restul de ingrediente pentru chiftele, ou, pesmet, usturoi presat, sare, piper dupa gust si frunze de patrunjel spalate si tocate foarte marunt
- Compozitia pentru chiftele din carne de vita se framanta cu mana pana cand se obtine o pasta omogena, apoi se formeaza chiftele de marimea dorita
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, cand uleiul este incins se pun chiftelele. Chiftelele de vita se prajesc la foc potrivit pana se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
- Pentru sosul de rosii, intr-o cratita cu fund dublu sau tigaie mai inalta se calesc timp de 3-4min in uleiul incins ceapa tocata foarte marunt si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici, apoi se toarna pasta de rosii si apa
- Sosul de rosii se lasa la fiert la foc potrivit 15-20min timp in care se pun condimentele, busuioc si cimbru uscat, frunza de dafin, zahar, sare si piper dupa gust, cand sosul de rosii are consistenta dorita se pun chiftelele din carne de vita
- Chiftelele din carne de vita impreuna cu sosul de rosii se tin pe foc cateva minute, apoi se opreste focul se acopera cratita sau tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Chiftele marinate din carne de vita
- Portii: 4
- Timp de preparare: 30min
- Timp de gatit: 1h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Chiftele marinate din carne de vita servite in sos de rosii cu busuioc si cimbru alaturi de diverse garnituri simple, orez fiert, piure de cartofi, paste sau mamaliguta. O reteta simpla si delicioasa de chiftele marinate pe care o puteti pregati fara prea mult efort pentru pranz sau cina. Recomand si retete de chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur, o gasiti aici Chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Intr-un vas mai adanc se amesteca carnea tocata de vita cu restul de ingrediente pentru chiftele, ou, pesmet, usturoi presat, sare, piper dupa gust si frunze de patrunjel spalate si tocate foarte marunt
- Compozitia pentru chiftele din carne de vita se framanta cu mana pana cand se obtine o pasta omogena, apoi se formeaza chiftele de marimea dorita
- Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, cand uleiul este incins se pun chiftelele. Chiftelele de vita se prajesc la foc potrivit pana se rumenesc frumos pe fiecare parte, apoi se scot pe o farfurie acoperita in prealabil cu prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime
- Pentru sosul de rosii, intr-o cratita cu fund dublu sau tigaie mai inalta se calesc timp de 3-4min in uleiul incins ceapa tocata foarte marunt si morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici, apoi se toarna pasta de rosii si apa
- Sosul de rosii se lasa la fiert la foc potrivit 15-20min timp in care se pun condimentele, busuioc si cimbru uscat, frunza de dafin, zahar, sare si piper dupa gust, cand sosul de rosii are consistenta dorita se pun chiftelele din carne de vita
- Chiftelele din carne de vita impreuna cu sosul de rosii se tin pe foc cateva minute, apoi se opreste focul se acopera cratita sau tigaia cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita