Tocanita de vita in sos de ceapa cu ardei capia copt - reteta video

Vita 29311 Ultima actualizare: Feb 02, 2025 Creat: Sep 29, 2019
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tocanita de vita in sos de ceapa si ardei capia copt ocupa un loc fruntas in randul tocanitelor preferate de familia mea. Am servit tocanita alaturi de un piure simplu de cartofi.

Reteta video.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se adauga carnea si se opareste pentru aprox 10-15min timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa acest timp se scoatea carnea de la oparit si se taie in cubulete potrivite pentru tocanita sau in felii mai grosute
  2. Ceapa decojita si spalata se taie in felii subtiri, ardeiul capia decojit se curata de cotor si seminte si se taie in felii subtiri
  3. In uleiul incins se caleste ceapa si ardeiul pentru aprox 3-4min la foc potrivit, se aduaga boiaua de ardei si carnea, se amesteca de cateva ori, apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si se lasa la fiert
  4. Tocanita de vita se fierbe la foc potrivit, sare si piper se pune dupa gust, la nevoie se mai adauga apa fierbinte putin cate putin

Tocanita de vita in sos de ceapa cu ardei capia copt - reteta video



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tocanita de vita in sos de ceapa si ardei capia copt ocupa un loc fruntas in randul tocanitelor preferate de familia mea. Am servit tocanita alaturi de un piure simplu de cartofi.

Reteta video.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-o oala se pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare, cand apa a inceput sa fiarba se adauga carnea si se opareste pentru aprox 10-15min timp in care se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa acest timp se scoatea carnea de la oparit si se taie in cubulete potrivite pentru tocanita sau in felii mai grosute
  2. Ceapa decojita si spalata se taie in felii subtiri, ardeiul capia decojit se curata de cotor si seminte si se taie in felii subtiri
  3. In uleiul incins se caleste ceapa si ardeiul pentru aprox 3-4min la foc potrivit, se aduaga boiaua de ardei si carnea, se amesteca de cateva ori, apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea si se lasa la fiert
  4. Tocanita de vita se fierbe la foc potrivit, sare si piper se pune dupa gust, la nevoie se mai adauga apa fierbinte putin cate putin

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile