- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Dificultate:
Mediu
Vizualizare
Tiparire
Reteta de tocanita de vitel este foarte asemanatoare cu tocanita de porc, cu diferenta ca cea de vitel este mai putin grasa si parca mai pe placul meu. Atunci cand vreau sa pregatesc diferite tocanite fie de porc, vitel sau pui, nu pun cartofi, deoarece imi plac tocanitele cu mult sos. Sosul il formeaza ceapa taiata felii foarte subtiri si bineinteles tocanita trebuie fiarta la foc mic. Tocanita se poate servi alaturi de o salata de varza dulce, muraturi sau o salata asortata.
Mod de preparare
- Se da un clocot la carnea de vitel pentru cateva minute
- Se scoate carnea si se taie bucati potrivite pentru tocanita
- Ceapa taiata felii subtiri se caleste in putin ulei, se pune carnea si 1 lingurita de boia, mai calim putin aprox 1-2min
- Adaugam apa fierbinte cat sa acopere carnea si lasam la fiert la foc mic
- Condimentam cu sare si piper dupa gust
- Cand preparati diferite mancaruri care necesita un timp mai lung de fierbere, asigurati-va ca aveti in permanenta pe aragaz o craticioara cu apa fierbinte va va ajuta mult, punand apa rece peste mancare veti incetini procesul de fierbere
Tocanita de vitel cu salata de varza dulce
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Mediu
Reteta de tocanita de vitel este foarte asemanatoare cu tocanita de porc, cu diferenta ca cea de vitel este mai putin grasa si parca mai pe placul meu. Atunci cand vreau sa pregatesc diferite tocanite fie de porc, vitel sau pui, nu pun cartofi, deoarece imi plac tocanitele cu mult sos. Sosul il formeaza ceapa taiata felii foarte subtiri si bineinteles tocanita trebuie fiarta la foc mic. Tocanita se poate servi alaturi de o salata de varza dulce, muraturi sau o salata asortata.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se da un clocot la carnea de vitel pentru cateva minute
- Se scoate carnea si se taie bucati potrivite pentru tocanita
- Ceapa taiata felii subtiri se caleste in putin ulei, se pune carnea si 1 lingurita de boia, mai calim putin aprox 1-2min
- Adaugam apa fierbinte cat sa acopere carnea si lasam la fiert la foc mic
- Condimentam cu sare si piper dupa gust
- Cand preparati diferite mancaruri care necesita un timp mai lung de fierbere, asigurati-va ca aveti in permanenta pe aragaz o craticioara cu apa fierbinte va va ajuta mult, punand apa rece peste mancare veti incetini procesul de fierbere
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita