- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Dificultate:
Usor
Tiparire
Imi place carnea de vita si o gatesc astfel incat sa o pun in valoare cat mai bine. Cel mai bun indiciu care ne spune cat de tanara sau batrana a fost vita este culoarea, o culoare rosu aprins ne spune ca animalul sacrificat a fost tanar, o culoare rosu inchis spre visiniu ne indica, ca vita a fost batrana, de evitat pe cat posibil deoarce timpul de gatire este foarte lung.
Mod de preparare
- Se da un clocot la carnea de vita, se scoate carnea si se taie felii ceva mai subtiri
- Se caleste ceapa feliata subtire, se pune si ardeiul feliat, boiaua, carnea si fulgii de chili
- Se pune apa fierbinte cat sa acopere carnea, potrivim de sare si piper dupa gust
- Se lasa fiert la foc potrivit si se adauga apa cat sa nu se prinda mancarea. Pentru tocanite de tot felul eu folosec oala cu capac de la Tefal de mare ajutor in bucataria mea
Antricot de vita in sos picant de ceapa si ardei capia copt
- Portii: 6
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Imi place carnea de vita si o gatesc astfel incat sa o pun in valoare cat mai bine. Cel mai bun indiciu care ne spune cat de tanara sau batrana a fost vita este culoarea, o culoare rosu aprins ne spune ca animalul sacrificat a fost tanar, o culoare rosu inchis spre visiniu ne indica, ca vita a fost batrana, de evitat pe cat posibil deoarce timpul de gatire este foarte lung.
Ingrediente
Mod de preparare
- Se da un clocot la carnea de vita, se scoate carnea si se taie felii ceva mai subtiri
- Se caleste ceapa feliata subtire, se pune si ardeiul feliat, boiaua, carnea si fulgii de chili
- Se pune apa fierbinte cat sa acopere carnea, potrivim de sare si piper dupa gust
- Se lasa fiert la foc potrivit si se adauga apa cat sa nu se prinda mancarea. Pentru tocanite de tot felul eu folosec oala cu capac de la Tefal de mare ajutor in bucataria mea
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita