Rasol de vita in sos de legume si orez basmati

Vita 1518 Ultima actualizare: Dec 16, 2019 Creat: Oct 07, 2019
  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Rasol de vita in sos de legume cu orez basmati, o reteta simpla si sanatoasa din carne fiarta. Rasolul de vita se fierbe incet la foc mic astfel legumele adaugate se vor sfarama si se vor transforma intr-un sos delicios, gatirea acestui preparat dureaza ceva mai mult dar merita efortul deoarece la final va veti  bucura de o mancare gustoasa pe care o puteti servi la pranz sau la cina.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem rasolul de vita in apa fierbinte pentru 10min, cat sa dea cateva clocote
  2. Separat calim legumele, ceapa, morcovul si ardeiul, in 2-3 linguri de ulei, punem carnea de vita taiata cubulete de marime cat de cat egala si adaugam apa fierbinte cat sa acopere carnea
  3. Cand mancarea a inceput sa fiarba punem sare dupa gust 1/2 lingurita cimbru, frunza de dafin si boabele de piper, lasam la fiert la foc mic pentru 1h 30min, timp in care mai adaugam din cand in cand apa fierbinte atat cat sa nu se prinda carnea, adaugam si rosiile si mai fierbem cel putin 1h
  4. Cand carnea este fiarta oprim focul punem 2-3 catei de usturoi tocat si frunze de patrunjel tocate
  5. Orezul basmati se fierbe conform indicatiilor, aprox 14min, il gasiti la supermarket in cutie, doua pungute de 125g, recomand orezul basmati de la Scotti

Rasol de vita in sos de legume si orez basmati



  • Portii: 6 Persoane
  • Timp de preparare: 15min
  • Timp de gatit: 2h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Rasol de vita in sos de legume cu orez basmati, o reteta simpla si sanatoasa din carne fiarta. Rasolul de vita se fierbe incet la foc mic astfel legumele adaugate se vor sfarama si se vor transforma intr-un sos delicios, gatirea acestui preparat dureaza ceva mai mult dar merita efortul deoarece la final va veti  bucura de o mancare gustoasa pe care o puteti servi la pranz sau la cina.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Punem rasolul de vita in apa fierbinte pentru 10min, cat sa dea cateva clocote
  2. Separat calim legumele, ceapa, morcovul si ardeiul, in 2-3 linguri de ulei, punem carnea de vita taiata cubulete de marime cat de cat egala si adaugam apa fierbinte cat sa acopere carnea
  3. Cand mancarea a inceput sa fiarba punem sare dupa gust 1/2 lingurita cimbru, frunza de dafin si boabele de piper, lasam la fiert la foc mic pentru 1h 30min, timp in care mai adaugam din cand in cand apa fierbinte atat cat sa nu se prinda carnea, adaugam si rosiile si mai fierbem cel putin 1h
  4. Cand carnea este fiarta oprim focul punem 2-3 catei de usturoi tocat si frunze de patrunjel tocate
  5. Orezul basmati se fierbe conform indicatiilor, aprox 14min, il gasiti la supermarket in cutie, doua pungute de 125g, recomand orezul basmati de la Scotti

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Vita

Newsletter

Fii la curent cu noutatile