Chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Porc 1084 Ultima actualizare: Jul 02, 2020 Creat: Oct 03, 2019
  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de chiftelute din carne de porc, chiftelute prajite nu coapte sunt preferatele mele. Mama mea face cele mai bune chiftelute din lume, am pastrat reteta deoarece imi place mult si nu trebuie sa adaug nimic in plus. Am pregatit si un sos de rosii prospete cu usturoi si cativa cartofi natur pentru o masa delicioasa.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru chiftelute
  • Ingredientele pentru sosul de rosii
  • Ingrediente pentru cartofi natur

Mod de preparare

  1. Carnea tocata se pune intr-un vas, adaugam ouale, sarea, piperul, usturoiul presat,ceapa, pesmetul, frunzele de patrunjel tocate si framantam pana cand obtinem o compozitie bine legata, daca compozitia este mai moale mai adaugati putin pesmet
  2. Lasati compozitia la frigider pentru cel putin 1h
  3. Chiftelutele se formeaza in palmele umezite cu apa rece
  4. Se pun la prajit in ulei si se scot pe un servel de hartie
  5. Pentru sosul de rosii se caleste ceapa, se pun rosiile taiate se adauga o cescuta de apa, sare piper si zahar dupa gust
  6. Se lasa la fiert la foc potrivit pana scade apa
  7. Rosiile pot fi pasate in blender sau tocate foarte putin cu furculita
  8. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare pentru aprox 15-20min

Chiftelute din carne de porc cu sos de rosii si cartofi natur



  • Portii: 4 Persoane
  • Timp de preparare: 30min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de chiftelute din carne de porc, chiftelute prajite nu coapte sunt preferatele mele. Mama mea face cele mai bune chiftelute din lume, am pastrat reteta deoarece imi place mult si nu trebuie sa adaug nimic in plus. Am pregatit si un sos de rosii prospete cu usturoi si cativa cartofi natur pentru o masa delicioasa.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Carnea tocata se pune intr-un vas, adaugam ouale, sarea, piperul, usturoiul presat,ceapa, pesmetul, frunzele de patrunjel tocate si framantam pana cand obtinem o compozitie bine legata, daca compozitia este mai moale mai adaugati putin pesmet
  2. Lasati compozitia la frigider pentru cel putin 1h
  3. Chiftelutele se formeaza in palmele umezite cu apa rece
  4. Se pun la prajit in ulei si se scot pe un servel de hartie
  5. Pentru sosul de rosii se caleste ceapa, se pun rosiile taiate se adauga o cescuta de apa, sare piper si zahar dupa gust
  6. Se lasa la fiert la foc potrivit pana scade apa
  7. Rosiile pot fi pasate in blender sau tocate foarte putin cu furculita
  8. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare pentru aprox 15-20min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile