Chifle pufoase cu lapte si unt, painici pentru mic dejun

Paine 781 Ultima actualizare: Nov 11, 2020 Creat: Nov 08, 2020
  • Portii: 7 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 40min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Chifle pufoase facute in casa, moi, delicioase si sanatoase. O reteta de painici pentru mic dejun, excelenta  atunci cand vrei sa pregatesti ceva bun pentru familia ta. Aceste chifle pot fi servite  cu unt si gem langa un pahar de lapte sau pot fi pregatite pentru cateva sandvisuri rapide la cina. 

Ingrediente

  • In plus

Mod de preparare

  1. Ingredientele pentru aluat vor fi puse in vasul pentru framantare exact in ordinea in care au fost scrise, sarea se adauga in aluat dupa ce ati pus faina
  2. Apa si laptele putin caldute se pun in vas apoi adaugam zaharul si drojdia, amestecam cu lingura pana cand se dizolva zaharul, pornim robotul la viteza medie si adaugam treptat faina, aluatul se framanta 10min, sau pana cand acesta este omogen adaugam sarea, framantam 2-3min iar la final punem untul putin cate putin. Cand puneti untul aluatul o sa devina destul de lipicios, continuati framantarea alte cateva minute pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului, scoateti paleta pentru framantare si acoperiti aluatul cu un prosop curat de bucatarie
  3. Aluatul pentru chifle se lasa la dospit 1h, la temperatura camerei
  4. Dupa ce aluatul a dospit, se toarna pe planul de lucru pe care ati presarat putina faina si se imparte in 7 parti egale, fiecare bucata de aluat se framanta sub forma unei bilute, se acopera cu un prosop si se lasa din nou la dospit 30min
  5. Dupa 30min, luam fiecare bila de aluat o apasam putin cu palma, rulam sub forma unui cornulet iar marginile le pliem spre mijloc. Partea neteda trebuie sa fie in exterior iar lipiturile sa fie pe fundul chiflei. Chiflele astfel formate se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se lasa la dospit 40min, acoperite fiind cu un prosop curat.
  6. Intre timp preincalzim cuptorul la 190°C, la cupturul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Dupa ce au dospit frumos, se presara putina faina pe fiecare chifla(eu am folosit o sita mica si deasa), apoi se cresteaza pe lung cu un cutit bine ascutit(vezi galeria foto)
  8. Chiflele cu lapte si unt se coc 35min la cuptorul preincalzit, se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat pana la racirea completa a acestora

Chifle pufoase cu lapte si unt, painici pentru mic dejun



  • Portii: 7 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 40min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Chifle pufoase facute in casa, moi, delicioase si sanatoase. O reteta de painici pentru mic dejun, excelenta  atunci cand vrei sa pregatesti ceva bun pentru familia ta. Aceste chifle pot fi servite  cu unt si gem langa un pahar de lapte sau pot fi pregatite pentru cateva sandvisuri rapide la cina. 

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ingredientele pentru aluat vor fi puse in vasul pentru framantare exact in ordinea in care au fost scrise, sarea se adauga in aluat dupa ce ati pus faina
  2. Apa si laptele putin caldute se pun in vas apoi adaugam zaharul si drojdia, amestecam cu lingura pana cand se dizolva zaharul, pornim robotul la viteza medie si adaugam treptat faina, aluatul se framanta 10min, sau pana cand acesta este omogen adaugam sarea, framantam 2-3min iar la final punem untul putin cate putin. Cand puneti untul aluatul o sa devina destul de lipicios, continuati framantarea alte cateva minute pana cand aluatul se dezlipeste de peretii vasului, scoateti paleta pentru framantare si acoperiti aluatul cu un prosop curat de bucatarie
  3. Aluatul pentru chifle se lasa la dospit 1h, la temperatura camerei
  4. Dupa ce aluatul a dospit, se toarna pe planul de lucru pe care ati presarat putina faina si se imparte in 7 parti egale, fiecare bucata de aluat se framanta sub forma unei bilute, se acopera cu un prosop si se lasa din nou la dospit 30min
  5. Dupa 30min, luam fiecare bila de aluat o apasam putin cu palma, rulam sub forma unui cornulet iar marginile le pliem spre mijloc. Partea neteda trebuie sa fie in exterior iar lipiturile sa fie pe fundul chiflei. Chiflele astfel formate se pun in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si se lasa la dospit 40min, acoperite fiind cu un prosop curat.
  6. Intre timp preincalzim cuptorul la 190°C, la cupturul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Dupa ce au dospit frumos, se presara putina faina pe fiecare chifla(eu am folosit o sita mica si deasa), apoi se cresteaza pe lung cu un cutit bine ascutit(vezi galeria foto)
  8. Chiflele cu lapte si unt se coc 35min la cuptorul preincalzit, se scoate tava de la cuptor si se acopera cu un prosop curat pana la racirea completa a acestora

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile