Chifle pentru burger sau hamburger

Paine 1602 Ultima actualizare: Mar 20, 2021 Creat: Dec 07, 2020
  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Dificultate: Mediu
Tiparire

Chifle facute in casa, moi si pufoase pentru burgeri sau hamburgeri. De mult caut o reteta pentru chifle care sa ne placa, sa nu fie dulci sau prea sarate sa fie moi si gustoase. Trebuie sa recunosc ca textura aluatului la inceput m-a descurajat putin dar am continuat framantarea pentru ca eram prea curioasa. Nu regret deloc deoarece dupa cum vedeti au iesit niste chifle de toata frumusetea. Pentru mic dejun recomand aceasta reteta de Chifle pufoase cu lapte si unt, painici pentru mic dejun

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 chifle
  • In plus pentru uns
  • Optional

Mod de preparare

  1. Pentru inceput pregatim o maia din 120ml lapte caldut si 5g drojdie, amestecam drojdia pana la dizolvare si o lasam la odihnit 10min
  2. Punem faina in vasul pentru framantare, adaugam sarea, zaharul, oul intreg si maiaua
  3. Framantam aluatul cu mana pana cand acesta devine omogen, acoperim vasul si lasam aluatul la odihnit timp de 15min
  4. Scoatem aluatul din vasul pentru framantare, presaram putina faina pe planul de lucru, il intindem putin cu mana apoi punem untul in mijloc si incepem framantarea. Eu am framantat aluatul cu mana timp de 15min, apoi l-am asezat din nou in vas, am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 60min
  5. Dupa 60min, aluatul se pune pe planul de lucru se apasa usor cat sa-i dam o forma rotunda si il impartim in opt parti egale, triunghiuri(vezi galeria foto de mai sus). Pentru formarea chiflelor vom proceda astfel, luam varfurile si le aducem dedesubt la mijloc, procedam la fel si cu marginile astfel incat sa formam o bila de aluat. Acoperim tava cu hartie de copt, punem chiflele in tava si le acoperim cu un prosop curat de bucatarie, apoi le lasam la dospit 60min
  6. Intre timp, incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Ungem chiflele cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram deasupra seminte de susan
  8. Chiflele pentru burgeri se coc 20min, apoi se scot pe un gratar metalic si se lasa la racit

Chifle pentru burger sau hamburger



  • Portii: 8 Persoane
  • Timp de preparare: 2h 20min
  • Timp de gatit: 20min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Mediu

Chifle facute in casa, moi si pufoase pentru burgeri sau hamburgeri. De mult caut o reteta pentru chifle care sa ne placa, sa nu fie dulci sau prea sarate sa fie moi si gustoase. Trebuie sa recunosc ca textura aluatului la inceput m-a descurajat putin dar am continuat framantarea pentru ca eram prea curioasa. Nu regret deloc deoarece dupa cum vedeti au iesit niste chifle de toata frumusetea. Pentru mic dejun recomand aceasta reteta de Chifle pufoase cu lapte si unt, painici pentru mic dejun

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput pregatim o maia din 120ml lapte caldut si 5g drojdie, amestecam drojdia pana la dizolvare si o lasam la odihnit 10min
  2. Punem faina in vasul pentru framantare, adaugam sarea, zaharul, oul intreg si maiaua
  3. Framantam aluatul cu mana pana cand acesta devine omogen, acoperim vasul si lasam aluatul la odihnit timp de 15min
  4. Scoatem aluatul din vasul pentru framantare, presaram putina faina pe planul de lucru, il intindem putin cu mana apoi punem untul in mijloc si incepem framantarea. Eu am framantat aluatul cu mana timp de 15min, apoi l-am asezat din nou in vas, am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am lasat la dospit 60min
  5. Dupa 60min, aluatul se pune pe planul de lucru se apasa usor cat sa-i dam o forma rotunda si il impartim in opt parti egale, triunghiuri(vezi galeria foto de mai sus). Pentru formarea chiflelor vom proceda astfel, luam varfurile si le aducem dedesubt la mijloc, procedam la fel si cu marginile astfel incat sa formam o bila de aluat. Acoperim tava cu hartie de copt, punem chiflele in tava si le acoperim cu un prosop curat de bucatarie, apoi le lasam la dospit 60min
  6. Intre timp, incalzim cuptorul la 200°C, la cuptorul electric selectati programul caldura sus-jos
  7. Ungem chiflele cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram deasupra seminte de susan
  8. Chiflele pentru burgeri se coc 20min, apoi se scot pe un gratar metalic si se lasa la racit

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile