Chifle de casa cu lapte si unt

Paine 3529 Ultima actualizare: Jan 26, 2022 Creat: Jan 21, 2022
  • Portii: 9
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Chifle de casa pentru burgeri, hamburgeri. Painici moi si pufoase pentru mic dejun, chifle cu lapte si unt. Reteta de chifle cu ingrediente simple si la indemana. Chiflele facute in casa pentru sandwich, unse unt si gem servite la micul dejun sunt cele mai bune si se pregatesc usor. Recomand si aceasta reteta de Chifle pentru burger sau hamburger

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • In plus

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune laptele caldut, zaharul si drojdia uscata. Ingredientele se amesteca de cateva ori apoi se pune faina, untul la temperatura camerei si sarea. Aluatul pentru chifle se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  2. Se acopera vasul cu prosop curat de bucatarie sau folie alimentara. Aluatul pentru chifle se lasa la dospit 2h la temperatura camerei
  3. Dupa 2h se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se imparte in 9 parti egale, fiecare parte de aluat se framanta in forma de bila, apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 1h
  5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C
  6. Dupa 1h, chiflele se ung cu galbenus amestecat cu lapte, apoi se presara seminte de susan
  7. Chiflele pentru burgeri sau hamburgeri se coc 30-35min la 180°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric

Chifle de casa cu lapte si unt



  • Portii: 9
  • Timp de preparare: 20min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Chifle de casa pentru burgeri, hamburgeri. Painici moi si pufoase pentru mic dejun, chifle cu lapte si unt. Reteta de chifle cu ingrediente simple si la indemana. Chiflele facute in casa pentru sandwich, unse unt si gem servite la micul dejun sunt cele mai bune si se pregatesc usor. Recomand si aceasta reteta de Chifle pentru burger sau hamburger

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Intr-un vas se pune laptele caldut, zaharul si drojdia uscata. Ingredientele se amesteca de cateva ori apoi se pune faina, untul la temperatura camerei si sarea. Aluatul pentru chifle se framanta 10-15min sau pana cand devine omogen si se dezlipeste de peretii vasului
  2. Se acopera vasul cu prosop curat de bucatarie sau folie alimentara. Aluatul pentru chifle se lasa la dospit 2h la temperatura camerei
  3. Dupa 2h se rastoarna aluatul pe planul de lucru si se imparte in 9 parti egale, fiecare parte de aluat se framanta in forma de bila, apoi se asaza in tava mare de la cuptor acoperita in prealabil cu hartie de copt
  4. Se acopera tava cu folie alimentara si se lasa la temperatura camerei pentru 1h
  5. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180°C
  6. Dupa 1h, chiflele se ung cu galbenus amestecat cu lapte, apoi se presara seminte de susan
  7. Chiflele pentru burgeri sau hamburgeri se coc 30-35min la 180°C, programul caldura sus-jos la cuptorul electric

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Paine

Newsletter

Fii la curent cu noutatile