Varza murata calita cu coaste de porc la cuptor

Porc 19950 Ultima actualizare: Oct 04, 2021 Creat: Oct 04, 2021
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Dificultate: Usor
Vizualizare
Tiparire

Varza murata calita cu coaste de porc la cuptor este o mancare satioasa si gustoasa, se face repede si nu necesita foarte multe ingrediente. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de coaste de porc cu carne si grasime astfel varza este calita in grasimea pe care o lasa carnea. Este important sa faceti aceasta mancare intr-un vas mai adanc cu capac. Mamaliguta si ardeiul iute ar trebui sa nu lipseasca deoarece se potrivesc de minune cu acest fel de mancare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Varza murata se lasa la desarat, se scurge de zeama si se taie fideluta
  2. Carnea de porc se rumeneste pe toate partile in tigaia incinsa, in acest timp se presara putina sare si piper macinat. Se scoate carnea din tigaie si se pune pe o farfurie
  3. Ceapa taiata cubulete se caleste in grasimea ramasa de la carne apoi se adauga varza murata. Se pune boiaua de ardei si se tine pe foc 5-10min
  4. Varza murata calita se pune pe fundul unui vas de yena, tava cu capac sau cratita de fonta cu capac, coastele de porc se pune deasupra verzei, tot acum se pun si crengutele de cimbru, frunzele de dafin si boabele de piper, apoi se toarna apa fierbinte, se acopera vasul cu capac si se pune la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 1h si 30min
  5. Cat timp mancarea este la cuptor se mai adauga putina apa fierbinte daca este nevoie
  6. Pentru rumenire se scoate capacul si se mai lasa la cuptor pentru 10-15min

Varza murata calita cu coaste de porc la cuptor



  • Portii: 4
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 1h 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Varza murata calita cu coaste de porc la cuptor este o mancare satioasa si gustoasa, se face repede si nu necesita foarte multe ingrediente. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de coaste de porc cu carne si grasime astfel varza este calita in grasimea pe care o lasa carnea. Este important sa faceti aceasta mancare intr-un vas mai adanc cu capac. Mamaliguta si ardeiul iute ar trebui sa nu lipseasca deoarece se potrivesc de minune cu acest fel de mancare.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Varza murata se lasa la desarat, se scurge de zeama si se taie fideluta
  2. Carnea de porc se rumeneste pe toate partile in tigaia incinsa, in acest timp se presara putina sare si piper macinat. Se scoate carnea din tigaie si se pune pe o farfurie
  3. Ceapa taiata cubulete se caleste in grasimea ramasa de la carne apoi se adauga varza murata. Se pune boiaua de ardei si se tine pe foc 5-10min
  4. Varza murata calita se pune pe fundul unui vas de yena, tava cu capac sau cratita de fonta cu capac, coastele de porc se pune deasupra verzei, tot acum se pun si crengutele de cimbru, frunzele de dafin si boabele de piper, apoi se toarna apa fierbinte, se acopera vasul cu capac si se pune la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 1h si 30min
  5. Cat timp mancarea este la cuptor se mai adauga putina apa fierbinte daca este nevoie
  6. Pentru rumenire se scoate capacul si se mai lasa la cuptor pentru 10-15min

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Porc

Newsletter

Fii la curent cu noutatile