- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h 30min
- Dificultate:
Usor
Vizualizare
Tiparire
Tocanita de burta, mancare din burta de vita gustoasa si satioasa. Daca va place ciorba de burta cu siguranta veti aprecia si aceast preparat gustos si consistent. Pentru aceasta reteta am folosit burta prefiarta dar se poate folosi si burta proaspata daca timpul va permite. In plus la condimente se poate folosi putin maghiran, boia de ardei iute si cateva felii mici de slanina afumata. Tocanita din burta de vita se serveste alaturi de cartofi natur presarati cu putin unt si frunze de patrunjel tocate, piure sau mamaliguta si bineinteles muraturi.
Pofta buna si spor la lucru!
Mod de preparare
- Burta de vita se pune la fiert in apa cu sare (1 lingurita de sare) pentru 15min, cu toate ca burta este prefiarta eu prefer sa-i dau cateva clocote in prealabil, dupa acest timp se scoate de la fiert si se lasa la scurs intr-o strecuratoare
- Separat se caleste ceapa taiata in felii cat mai subtiri si ardeiul capia taiat in cubulete mici, cand ceapa devine putin sticloasa se adauga burta de vita, pasta de ardei, boiaua, chimenul, usturoiul presat si frunzele de dafin. Se amesteca de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere burta de vita
- Tocanita din burta de vita se lasa la fiert pana cand aceasta este bine patrunsa, intre timp se pune sare si piper dupa gust, apa fierbinte se adauga treptat la nevoie
- Cand tocanita este gata, se opreste focul si se adauga cativa catei de usturoi presat si frunze tocate de patrunjel
Tocanita din burta de vita
- Portii: 4
- Timp de preparare: 10min
- Timp de gatit: 1h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tocanita de burta, mancare din burta de vita gustoasa si satioasa. Daca va place ciorba de burta cu siguranta veti aprecia si aceast preparat gustos si consistent. Pentru aceasta reteta am folosit burta prefiarta dar se poate folosi si burta proaspata daca timpul va permite. In plus la condimente se poate folosi putin maghiran, boia de ardei iute si cateva felii mici de slanina afumata. Tocanita din burta de vita se serveste alaturi de cartofi natur presarati cu putin unt si frunze de patrunjel tocate, piure sau mamaliguta si bineinteles muraturi.
Pofta buna si spor la lucru!
Ingrediente
Mod de preparare
- Burta de vita se pune la fiert in apa cu sare (1 lingurita de sare) pentru 15min, cu toate ca burta este prefiarta eu prefer sa-i dau cateva clocote in prealabil, dupa acest timp se scoate de la fiert si se lasa la scurs intr-o strecuratoare
- Separat se caleste ceapa taiata in felii cat mai subtiri si ardeiul capia taiat in cubulete mici, cand ceapa devine putin sticloasa se adauga burta de vita, pasta de ardei, boiaua, chimenul, usturoiul presat si frunzele de dafin. Se amesteca de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere burta de vita
- Tocanita din burta de vita se lasa la fiert pana cand aceasta este bine patrunsa, intre timp se pune sare si piper dupa gust, apa fierbinte se adauga treptat la nevoie
- Cand tocanita este gata, se opreste focul si se adauga cativa catei de usturoi presat si frunze tocate de patrunjel
Iti place aceasta reteta?
Vezi si alte retete care contin
Vezi si alte retete din categoria -
Vita