Tocanita de vita cu cartofi, reteta simpla de tocanita din ceafa de vita cu ceapa, ardei gras si morcovi, sos de legume, o mancare gustoasa si satioasa din cateva ingrediente la indemana, reteta clasica de tocana cu carne si cartofi. Pentru aceasta reteta am folosit carne de vita Black Angus, excelenta pentru acest preparat atat de delicios. Servita calda alaturi de cateva muraturi, salata de varza dulce sau salata de rosii cu castraveti este un deliciu pentru un pranz in familie. Aceasta tocanita poate fi pregatita si fara cartofi si servita alaturi de cateva garnituri simple, orez simplu fiert, paste fierte sau piure de cartofi.
Spor la lucru si pofta buna!
Tocanita de vita cu cartofi reteta simpla
- Portii: 4
- Timp de preparare: 20min
- Timp de gatit: 2h 30min
- Calorii: -
- Dificultate:
Usor
Tocanita de vita cu cartofi, reteta simpla de tocanita din ceafa de vita cu ceapa, ardei gras si morcovi, sos de legume, o mancare gustoasa si satioasa din cateva ingrediente la indemana, reteta clasica de tocana cu carne si cartofi. Pentru aceasta reteta am folosit carne de vita Black Angus, excelenta pentru acest preparat atat de delicios. Servita calda alaturi de cateva muraturi, salata de varza dulce sau salata de rosii cu castraveti este un deliciu pentru un pranz in familie. Aceasta tocanita poate fi pregatita si fara cartofi si servita alaturi de cateva garnituri simple, orez simplu fiert, paste fierte sau piure de cartofi.
Spor la lucru si pofta buna!
Ingrediente
Mod de preparare
- Pentru inceput se pregatesc ingredientele pentru tocanita de vita, se decojeste ceapa si morcovul, ardeiul gras se curata de cotor si seminte, legumele se spala sub jet de apa rece, ceapa si ardeiul gras se taie in cubulete, morcovul se taie in rondele nu foarte subtiri
- Carnea de vita se taie in cubulete potrivite pentru tocanita, pentru aceasta reteta am folosit ceafa de vita, mi se pare cea mai potrivita pentru acest preparat
- Separat intr-o oala mai mica se pun aprox 2L de apa la fiert, este bine sa aveti la indemana apa fierbinte tot timpul cat gatiti tocanita de vita, astfel timpul de gatire scade considerabil
- Intr-o cratita se pune uleiul la incins, peste uleiul incins se pune carnea de vita, aceasta se tine pe foc cateva minute sau pana cand isi schimba culoarea, apoi cu ajutorul unei spumiere se scoate carnea de vita si se aseaza pe un platou sau farfurie
- In grasimea lasata de carnea de vita se pune ceapa, ardeiul gras, morcovul taiat rondele si 1/2 lingurita sare. Legumele se calesc cateva minute sau pana cand se inmoaie putin
- Peste legumele calite, se pune carnea de vita, pasta pentru gulas, boia de ardei dulce, chimen si piper, se amesteca bine de cateva ori apoi se toarna apa fierbinte cat sa acopere carnea de vita
- Tocanita din carne de vita se fierbe la foc potrivit, sare se pune dupa gust, in timpul fierberii se adauga la nevoie apa fierbinte
- Cand carnea de vita este fiarta se pun cartofii decojiti, spalati si taiati in cubulete potrivite pentru tocanita, se toarna apa fierbinte cat sa acopere cartofii cam de doua degete
- Cand cartofii sunt fierti, se opreste focul si se presara cateva frunze tocate de patrunjel, se acopera cratita cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire