Reteta de tocanita de porc in sos de legume, mancare cu carne de porc, reteta simpla. Tocana de porc cu sos servita cu garnitura preferata, piure, cartofi naturi, mamaliguta sau paste fierte si bineinteles muraturi care se potrivesc de minune cu acest fel de mancare. Tocanita de porc se fierbe la foc mic, astfel ceapa, morcovul si ardeiul se transforma intr-un sos delicios si aromat. Pasta de ardei ajuta la formarea sosului si da un gust nemaipomenit. Daca va place mancarea mai picanta puteti folosi pasta de ardei iute in cantitate mai mica. Si boiaua de ardei dulce sau iute poate fi folosita la tocanita de porc care de altfel este o mancare de zi cu zi fara ingrediente speciale.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru inceput, se pune apa la fiert, ceapa se curata si se toaca marunt, ardeiul spalat si curatat de cotor si seminte se taie cubulete cat mai mici, morcovul se da pe razatoarea mare iar carnea de porc se taie in cuburi potrivite pentru tocanita
Intr-o cratita se pune uleiul la incis se adauga carnea si se tine pe foc cateva minute amestecand frecvent pana cand carnea se albeste putin apoi se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. In grasimea ramasa de la carne, se caleste la foc mediu, ceapa, ardeiul si morcovul aprox 10min sau pana cand legumele se inmoaie bine, se amesteca frecvent ca sa nu se arda. In cazul in care carnea pe care o folositi la tocanita este mai seaca, se poate adauga putin ulei la calirea legumelor
Peste legumele calite se adauga carnea si pasta de ardei, sarea, piperul, si frunzele de dafin, apa fierbinte se pune cat sa acopera carnea
Tocanita de porc se fierbe la foc mic, in timpul fierberii daca este nevoie se mai adauga din cand cand apa fierbinte
Spre final in ultimele 10min se adauga mustarul si usturoiul zdrobit
Tocanita de porc in sos de ceapa, ardei, morcovi si usturoi - reteta video
Portii: 4
Timp de preparare: 10min
Timp de gatit: 1h 30min
Calorii: -
Dificultate:
Usor
Reteta de tocanita de porc in sos de legume, mancare cu carne de porc, reteta simpla. Tocana de porc cu sos servita cu garnitura preferata, piure, cartofi naturi, mamaliguta sau paste fierte si bineinteles muraturi care se potrivesc de minune cu acest fel de mancare. Tocanita de porc se fierbe la foc mic, astfel ceapa, morcovul si ardeiul se transforma intr-un sos delicios si aromat. Pasta de ardei ajuta la formarea sosului si da un gust nemaipomenit. Daca va place mancarea mai picanta puteti folosi pasta de ardei iute in cantitate mai mica. Si boiaua de ardei dulce sau iute poate fi folosita la tocanita de porc care de altfel este o mancare de zi cu zi fara ingrediente speciale.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru inceput, se pune apa la fiert, ceapa se curata si se toaca marunt, ardeiul spalat si curatat de cotor si seminte se taie cubulete cat mai mici, morcovul se da pe razatoarea mare iar carnea de porc se taie in cuburi potrivite pentru tocanita
Intr-o cratita se pune uleiul la incis se adauga carnea si se tine pe foc cateva minute amestecand frecvent pana cand carnea se albeste putin apoi se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. In grasimea ramasa de la carne, se caleste la foc mediu, ceapa, ardeiul si morcovul aprox 10min sau pana cand legumele se inmoaie bine, se amesteca frecvent ca sa nu se arda. In cazul in care carnea pe care o folositi la tocanita este mai seaca, se poate adauga putin ulei la calirea legumelor
Peste legumele calite se adauga carnea si pasta de ardei, sarea, piperul, si frunzele de dafin, apa fierbinte se pune cat sa acopera carnea
Tocanita de porc se fierbe la foc mic, in timpul fierberii daca este nevoie se mai adauga din cand cand apa fierbinte
Spre final in ultimele 10min se adauga mustarul si usturoiul zdrobit