Tocanita de naut cu legume

Fara carne 1362 Ultima actualizare: Nov 01, 2022 Creat: Sep 10, 2022
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 35min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Tocanita de naut cu legume este o mancare rapida, consistenta si foarte usor de pregatit pentru pranz sau cina. Aceasta tocanita simpla este mult mai gustoasa cu legume de sezon dar poate fi pregatita si iarna cu rosii din conserva, rosii cherry, suc de rosii, bulion sau pasta de rosii. Recomand si reteta de Tocanita de ardei cu rosii

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc legumele, ceapa se taie in cubulete, morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul capia se taie in cubulete, rosiile decojite se taie in cubulete foarte mici
  2. Nautul se toarna intr-o sita si se tine sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede, apoi se lasa la scurs
  3. Intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se pun la calit ceapa, ardeiul si morcovul, acestea se calesc
  4. 2-3 min pana cand se inmoaie putin, peste legumele calite se adauga boia si crema de gulas, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga rosiile decojite si frunzele de dafin
  5. Se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere legumele si se lasa la fiert la foc potrivit, cand tocanita incepe sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  6. Nautul se adauga spre final si se mai tine pe foc 10-15min, la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
  7. Cand tocanita de naut este gata se opreste focul, se pune usturoi presat si frunze tocate de marar si patrunjel

Tocanita de naut cu legume



  • Portii: 3
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 35min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Tocanita de naut cu legume este o mancare rapida, consistenta si foarte usor de pregatit pentru pranz sau cina. Aceasta tocanita simpla este mult mai gustoasa cu legume de sezon dar poate fi pregatita si iarna cu rosii din conserva, rosii cherry, suc de rosii, bulion sau pasta de rosii. Recomand si reteta de Tocanita de ardei cu rosii

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se pregatesc legumele, ceapa se taie in cubulete, morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul capia se taie in cubulete, rosiile decojite se taie in cubulete foarte mici
  2. Nautul se toarna intr-o sita si se tine sub jet de apa rece pana cand apa devine limpede, apoi se lasa la scurs
  3. Intr-o cratita se incinge uleiul, apoi se pun la calit ceapa, ardeiul si morcovul, acestea se calesc
  4. 2-3 min pana cand se inmoaie putin, peste legumele calite se adauga boia si crema de gulas, se amesteca bine de cateva ori apoi se adauga rosiile decojite si frunzele de dafin
  5. Se toarna apa fierbinte atat cat sa acopere legumele si se lasa la fiert la foc potrivit, cand tocanita incepe sa fiarba se pune sare si piper dupa gust
  6. Nautul se adauga spre final si se mai tine pe foc 10-15min, la nevoie se mai adauga putina apa fierbinte
  7. Cand tocanita de naut este gata se opreste focul, se pune usturoi presat si frunze tocate de marar si patrunjel

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile