Tocanita de ardei cu rosii

Fara carne 54365 Ultima actualizare: Aug 22, 2021 Creat: Aug 21, 2021
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Dificultate: Usor
Tiparire

Reteta de tocanita de ardei cu rosii, o mancare usoara si rapida de vara, potrivita pentru zilele in care vrem sa mancam ceva gustos, rapid si satios. Pentru aceasta tocanita eu am folosit rosii de toamna, bine coapte, dulci si zemoase astfel ca in timpul gatirii nu a fost nevoie sa adaug apa deoarece sucul de la rosii a fost suficient pentru formarea unui sos delicios. Pentru garnitura puteti opta intre piure de cartofi si mamaliguta dar poate fi servita si pe paine prajita. Recomand si aceasta reteta de Tocanita de legume, ghiveci cu orez reteta simpla

Pofta buna!

Ingrediente

  • Optional

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata se spala si se taie julien sau cubulete mici
  2. Ardeii se spala se curata de cotor apoi se taie in fasii nu foarte groase
  3. Rosiile spalate se curata de pielita si se taie cubulete sau felii cum va place
  4. Intr-o tigaie mai adanca sau cratita mai mica se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit pentru 1-2min, se adauga ardeiul si se caleste la foc mic pentru cateva minute bune pana cand vedeti ca incepe sa se inmoaie putin, se pun si rosiile feliate apoi condimentam tocanita de legume cu sare, piper si putin zahar
  5. Mancarea de ardei cu rosii se fierbe la foc mic pentru aprox 25min, timp in care nu se adauga apa. Oprim focul si presaram cateva frunze tocate de patrunjel
  6. Optional in ultimele minute puteti adauga usturoi tocat

Tocanita de ardei cu rosii



  • Portii: 2
  • Timp de preparare: 10min
  • Timp de gatit: 30min
  • Calorii: -
  • Dificultate: Usor

Reteta de tocanita de ardei cu rosii, o mancare usoara si rapida de vara, potrivita pentru zilele in care vrem sa mancam ceva gustos, rapid si satios. Pentru aceasta tocanita eu am folosit rosii de toamna, bine coapte, dulci si zemoase astfel ca in timpul gatirii nu a fost nevoie sa adaug apa deoarece sucul de la rosii a fost suficient pentru formarea unui sos delicios. Pentru garnitura puteti opta intre piure de cartofi si mamaliguta dar poate fi servita si pe paine prajita. Recomand si aceasta reteta de Tocanita de legume, ghiveci cu orez reteta simpla

Pofta buna!

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Ceapa se curata se spala si se taie julien sau cubulete mici
  2. Ardeii se spala se curata de cotor apoi se taie in fasii nu foarte groase
  3. Rosiile spalate se curata de pielita si se taie cubulete sau felii cum va place
  4. Intr-o tigaie mai adanca sau cratita mai mica se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit pentru 1-2min, se adauga ardeiul si se caleste la foc mic pentru cateva minute bune pana cand vedeti ca incepe sa se inmoaie putin, se pun si rosiile feliate apoi condimentam tocanita de legume cu sare, piper si putin zahar
  5. Mancarea de ardei cu rosii se fierbe la foc mic pentru aprox 25min, timp in care nu se adauga apa. Oprim focul si presaram cateva frunze tocate de patrunjel
  6. Optional in ultimele minute puteti adauga usturoi tocat

Iti place aceasta reteta?

Vezi si alte retete care contin

Vezi si alte retete din categoria - Fara carne

Newsletter

Fii la curent cu noutatile